φλώρινα-στην-αθήνα-έφερναν-οι-διακινη-445713
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.02.2018 | 12:10

Φλώρινα: Στην Αθήνα έφερναν οι διακινητές 62 κιλά χασίς

Η Αθήνα φαίνεται πως ήταν ο τελικός προορισμός του φορτίου με τα πάνω από 62 κιλά χασίς που κατασχέθηκε χθες στην Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας, μέσα στο αυτοκίνητο του Αλβανού μεταφορέα. Παραλήπτες ήταν δυο Έλληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Κοζάνη όταν πήγαν να παραλάβουν τα ναρκωτικά με ξεχωριστά Ι.Χ..

Οι δυο άνδρες ηλικίας 47 και 50 χρόνων φέρονται ως «εγκέφαλοι» της εισαγωγής του φορτίου από την Αλβανία, σε συνεννόηση με τους «βαρόνους» της γειτονικής χώρας. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής που είχαν ήδη συλλάβει τον 59χρονο Αλβανό μεταφορέα, τους παγίδευσαν οργανώνοντας ελεγχόμενη μεταφορά των πέντε σάκων οι οποίοι περιείχαν 16 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 62 κιλών και 265 γραμμαρίων.

Όταν το φορτίο έφτασε στην περιοχή της Κοζάνης, όπου είχε δοθεί το ραντεβού με τους παραλήπτες και εμφανίστηκαν οι δυο Έλληνες για να το παραλάβουν, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν. Μάλιστα, ο 50χρονος τους παρέδωσε άλλες δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 60 γραμμαρίων, ένα τσιγαριλίκι και 54 σπόρους κάνναβης.

Τα συνολικά τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στο αλισβερίσι κατασχέθηκαν μαζί με 650 ευρώ, ένα ιδιόχειρο σημείωμα και τέσσερα κινητά για τα οποία ζητήθηκε άρση απορρήτου επικοινωνιών. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για εισαγωγή, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών κατά περίπτωση.