Categories: Κοινωνία

Φιλιππίδης: Το «σχέδιο» για να καταφέρει να αποφυλακιστεί

Ηρεμος, συνεργάσιμος, συνειδητοποιημένος. Ετσι χαρακτηρίζουν τον Πέτρο Φιλιππίδη, όσοι τον έχουν δει στις φυλακές Τρίπολης, τις φυλακές στις οποίες πηγαίνουν οι υπόδικοι και οι καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Όπως γράφει το in.gr, το μόνο που έχει στο μυαλό του ο γνωστός ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό και απόπειρες βιασμού, είναι πώς θα βγει από τον θάλαμο στον οποίο κρατείται, δίπλα – δίπλα με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Και μπορεί ο Πέτρος Φιλιππίδης να μη συμμετέχει στα θεατρικά δρώμενα της ομάδας που έχει φτιαχτεί στις φυλακές και θα ανεβάσει έργο με σκηνοθέτη τον Λιγνάδη, ωστόσο, περνά την καθημερινότητά του σκεπτόμενος πώς θα αποφυλακιστεί νωρίτερα.

Οπως λένε, δεν έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι θα μείνει πίσω από τα κάγκελα μέχρι να δικαστεί, πιθανότατα για 18 μήνες, και αναζητά τρόπους και «παράθυρα» για να φύγει από την Τρίπολη.

Μιλά συχνά με τους δικηγόρους του, βλέπει πολύ τακτικά τη γυναίκα του, κ. Νίνου, η οποία δεν τον έχει εγκαταλείψει, και συζητά την υπερασπιστική του γραμμή.

Νομικοί εκτιμούν ότι πολύ δύσκολα θα αποφυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς το σκεπτικό της απόφασης προφυλάκισής του ήταν ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Το αντίθετο θα επικαλεστεί λέγοντας ότι η τελευταία κατηγορία που του αποδίδεται έγινε πριν από 7 χρόνια. Επίσης, δεν θα απέκλειε κανείς να καταθέσει προσφυγή στο ένταλμα προσωρινής κράτησης της ανακρίτριας. Σε μια τέτοια περίπτωση η υπόθεση φεύγει από τα χέρια της ανακρίτριας που την εξέτασε αρχικά, επανεξετάζεται και βγαίνει η οριστική απόφαση.

Μια άλλη επιλογή είναι να καταθέσει αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Για να γίνει αυτό και να αποφυλακιστεί όμως θα πρέπει να συντρέχουν σοβαροί οικογενειακοί λόγοι ή λόγοι υγείας ή να έχουν προκύψει νέα στοιχεία και δεδομένα στην υπόθεση.

Πάντως, ο ίδιος έχει πει ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά του και δεν αποφυλακιστεί θα ήθελε να παραμείνει στην Τρίπολη καθώς δείχνει να έχει προσαρμοστεί και να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα αφού το συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης είναι ήσυχο, χωρίς επεισόδια.

Comments are closed.


Recent Posts

Δυτική Όχθη: 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στη Νάμπλους

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σήμερα, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.…

6 λεπτά ago

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την ευθύνη για το ρεσάλτο στα δυο ελληνικά πλοία

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης με την οποία ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάληψη των δυο ελληνικών πλοίων. Συγκεκριμένα…

20 λεπτά ago

Lidl: Τι βάζει αύριο μισοτιμής

Με εντυπωσιακές  προσφορές κλείνουν την εβδομάδα τα Lidl προσφέροντας σε όσους προλάβουν, τιμές κόστους σε μια σειρά προϊόντων, απαραίτητα για…

31 λεπτά ago

Έρχεται η πιο μεγάλη «καταιγίδα μετεώρων» των τελευταίων δεκαετιών

Ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό φαινόμενο αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στον ουρανό της Γης, καθώς η «ουρά» του κομήτη 73P/Schwassmann-Wachmann 3 θα «πέσει»…

33 λεπτά ago

Ρόδος: Οι «απατεώνες του έρωτα» ξαναχτύπησαν – Δύο γυναίκες θύματα μέσω Messenger

Οι «απατεώνες του έρωτα» ξαναχτύπησαν. Τέσσερις υποθέσεις απάτης, εκ των οποίων οι δύο αφορούν σε περιουσιακή βλάβη γυναικών που πείστηκαν…

41 λεπτά ago

ΠΟΥ: 200 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε πάνω από 20 χώρες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι περίπου 200 κρούσματα της ευλογίας των πιθήκων έχουν καταγραφεί σε περισσότερες από 20 χώρες, στις οποίες συνήθως δεν…

49 λεπτά ago