φιλιππίδης-πούλησε-το-σπίτι-του-στο-ψυ-870287
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.02.2023 | 17:59

Φιλιππίδης: Πούλησε το σπίτι του στο Ψυχικό 1.200.000 ευρώ λίγο πριν βγει σε πλειστηριασμό

Κρυμμένος άσσος στο μανίκι του Πέτρου Φιλιππίδη φαίνεται πώς ήταν η πολυτελής μεζονέτα που ζούσε η οικογένεια καθώς πωλήθηκε έναντι 1.200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, η πώληση του σπιτιού ήταν αναγκαία προκειμένου να αποπληρωθεί ένα μεγάλο χρέος που είχε ο γνωστός ηθοποιός. Σύμφωνα με τα το ρεπορτάζ η πολυτελής μεζονέτα του Πέτρου Φιλιππίδη πωλήθηκε προκειμένου να αποπληρωθούν χρέη που είχε η οικογένεια.

Το άλλοτε πολυτελές ησυχαστήριο του γνωστού ηθοποιού παραλίγο να μετατραπεί σε «βαρίδι» για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ένα βαρίδι χρεών προς τις τράπεζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Το σπίτι αγοράστηκε από τον γνωστό ηθοποιό και τη σύζυγό του το 2005 με στεγαστικό δάνειο που είχε χορηγηθεί στο ζευγάρι.

Τότε ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε καταβάλλει το ποσό των 657.473 ευρώ για να τα αγοράσει από τις οποίες οι 457.473 ευρώ προέρχονταν από το δάνειο κάτι που είχε μοιραστεί δημόσια ο γνωστός ηθοποιός.

Η οικογένεια πέρασε μέσα στο σπίτι αυτό μία από τις καλύτερες περιόδους της. Μάλιστα δεν ήταν και λίγες οι φορές που ο Πέτρος Φιλιππίδης μοιραζόταν δημόσια φωτογραφίες μέσα από το σπίτι του.

Το σπίτι είχε πολυτελή διακόσμηση, ακριβά χαλιά, πίνακες ζωγραφικής, καλόγουστα φωτιστικά, δερμάτινα έπιπλα, και μία τεράστια τζαμαρία στο μπαλκόνι με απεριόριστη θέα διαμόρφωναν το ησυχαστήριο του Πέτρου Φιλιππίδη και της οικογένειάς του.

Πρόκειται για μία πολυτελή μεζονέτα που αποτελείται από 3 ορόφους, 365 τετραγωνικών μέτρων. Στο υπόγειο υπάρχει γκαράζ, αποθηκευτικούς χώρους, λουτρό αλλά και εσωτερική πισίνα. Στο ισόγειο υπάρχει με καθιστικό και τραπεζαρία, την είσοδο του σπιτιού, την κουζίνα και ένα λουτρό.

Στον 1ο όροφο υπάρχουν 3 υπνοδωμάτια και 2 λουτρά. Η μεζονέτα διαθέτει ακόμα εσωτερικό ανελκυστήρα και τεράστιες βεράντες.

Τα χρέη

Παρά την εμπορική επιτυχία που είχε ο γνωστός ηθοποιός άρχιζε να λυγίζει από το βάρος των χρεών πριν ακόμα ξεσπάσουν οι σε βάρος του καταγγελίες

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha, ο ηθοποιός χρωστούσε 900.000 ευρώ σε τράπεζες από 2 στεγαστικά δάνεια. Παράλληλα υπάρχουν και χρέη στην Εφορία ύψους 279.000 ευρώ.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η Ελπίδα Νινού έσωσαν το σπίτι στο παρά ένα από πλειστηριασμό. Το σπίτι αποδείχθηκε σανίδα σωτηρίας για τον γνωστό ηθοποιό που κατάφερε να εξοφλήσει τα χρέη του.