φίλμπερτ-χέντερσον-για-τον-γιο-του-δο-538773
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.09.2018 | 15:42

Φίλμπερτ Χέντερσον για τον γιο του: “Δολοφόνησαν ένα παιδί με όνειρα”

Ράγισε καρδιές στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας ο Φίλμπερτ Χέντερσον. Ο πατέρας του 22χρονου Μπακάρι, που δολοφονήθηκε στο Λαγανά το 2017, μίλησε για τον γιό του και έκανε τους πάντες να δακρύσουν!

«Ηταν ένα παιδί με όνειρα, που ήθελε να πραγματοποιήσει και για να το πετύχει δούλευε σκληρά και κατάφερε να σπυοδάσει με υποτροφία», ανέφερε ο κ. Χέντερσον και συνέχισε: Αναγκαζόταν να δουλεύει σε δύο δουλειές, ως υπάλληλος. Για να συγκεντρώσει χρήματα για το ταξίδι στην Ελλάδα. Και δεν επέλεξε τυχαία τη Ζάκυνθο, καθώς η μητέρα ενός από τους φίλους του κατάγεται από το νησί. Εργαζόταν Στο Κοινοβούλιο, αλλά και στην Γερουσία του Τέξας. Και ήταν τόσο καλός στα καθήκοντά του που οι υπηρεσίες τον «μοιράζονταν». Όμως είχε σχέδια να δημιουργήσει τη δική του σειρά ρούχων. Μάλιστα μαζί με τους φίλους του στη Ζάκυνθο είχαν προγραμματίσει να φορούν τα ρούχα που σχεδίασε ο Μπακάρι και να φωτογραφηθούν με φόντο τις ομορφιές του νησιού».

Όπως σημείωσε ο Φίλμπερτ Χέντερσον μόλις τρεις ημέρες βρισκόταν στο νησί ο γιός του όταν δέχθηκε την άγρια δολοφονική επίθεση. Και η ειρωνεία της τύχης ήταν πως ώρες πριν χάσει την ζωή του, τόσο άδικα, είχε μιλήσει στον πατέρα του. Του είχε τηλεφωνήσει για να του ευχηθεί πρώτος για τα γενέθλιά του. «Αυτός ήταν ο γιός μου. Ένα παιδί που αγάπαγε τους γονείς του», σημείωσε ο κ. Χέντερσον. Ο οποίος μίλησε και για την σοκαριστική στιγμή που κλήθηκε μαζί με την γυναίκα του Τζιλ να αναγνωρίσουν το πτώμα του. «Ηταν τόσο βάναυσα χτυπημένος που δεν μπορούσα να αναγνωρίσω το παιδί μου», είπε και το ακροατήριο παρακολουθούσε με βουβή συγκίνηση.

Η οικογένεια βρέθηκε προ ημερών στη Ζάκυνθο και επισκέφθηκε το σημείο που δολοφονήθηκε ο γιός τους.

Ακόμη και για την μεταφορά της σορού η οικογένεια δεν είχε χρήματα και με την συνδρομή της Πρεσβείας στην Ελλάδα, έφθασε στο Τέξας το άψυχο κορμί του Μπακάρι.

«Θέλω να δικαιωθεί η μνήμη του και να καταδικαστούν οι άνθρωποι που του στέρησαν την ζωή. Να αποδοθεί δικαιοσύνη», κατέληξε ο Φίλμπερτ Χέντερσον.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου 22χρονου θέλοντας να κρατήσει άσβεστη την μνήμη του φορά μωβ βραχιολάκια (το αγαπημένο χρώμα του Μπακάρι), που έχει δώσει και φορούν και οι δικηγόροι της οικογένειας!