φάρσαλα-φίδι-επισκέφθηκε-το-μπαλκόνι-1030615
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.06.2022 | 14:41

Φάρσαλα: Φίδι επισκέφθηκε το μπαλκόνι τρίτου ορόφου πολυκατοικίας (βίντεο)

Φίδι κατάφερε να ανέβει στο μπαλκόνι του σπιτιού στα Φάρσαλα.

Το ασταμάτητο γάβγισμα του σκύλου της έκανε την ιδιοκτήτρια ενός διαμερίσματος τρίτου ορόφου στο κέντρο της πόλης των Φαρσάλων να πάει στη μπαλκονόπορτα να δει τι τον ενόχλησε και πάγωσε σύγκορμη, όταν είδε ένα φίδι κουλουριασμένο ανάμεσα σε μια μεταξύ γλάστρα και το τοιχίο του μπαλκονιού.

Αμέσως έκλεισε τη μπαλκονόπορτα και κάλεσε την Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας έφτασαν αμέσως στο σπίτι, το απόγευμα της Κυριακής. Στην προσπάθειά τους να πιάσουν το ερπετό, που ήταν πιθανότατα μια μη δηλητηριώδης δεντρογαλιά, αυτό έπεσε από το μπαλκόνι στο έδαφος και το περισυνέλλεξε με ειδικό κοντάρι ένας πυροσβέστης, που το έβαλε σε ένα σάκο και το άφησε ελεύθερο στο φυσικό του περιβάλλον, σύμφωνα με το ifarsala.gr.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πληθύνει ανησυχητικά οι εμφανίσεις φιδιών σε κατοικημένες περιοχές. Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, τα ερπετά εξορμούν αναζητώντας τροφή, αλλά και νερό, με αποτέλεσμα να έχουν εντοπιστεί ακόμη και μέσα σε σχολεία. Σπάνια, όμως, είναι δηλητηριώδη και συνήθως εντοπίζονται δεντρογαλιές ή λαφιάτες.

Δείτε το βίντεο του ifarsala.gr: