Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας: Ελλείψεις σε πάνω από 400 φάρμακα - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
5
Αύγουστος
Back

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας: Ελλείψεις σε πάνω από 400 φάρμακα

Δραματική είναι η κατάσταση αναφορικά με τις ελλείψεις φαρμάκων σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «παρά τις επανειλημμένες αναφορές μας στους υπεύθυνους, η κατάσταση με τις ελλείψεις των φαρμάκων δεν έχει προηγούμενο». «Αυτή την εποχή εμφανίζονται ελλείψεις σε πάνω από 400 φάρμακα όπως παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιπηκτικά, εισπνεόμενα για το αναπνευστικό,
αντιδιαβητικά, αντιβιοτικά κ.λ.π. Παρόλη την δραματική κατάσταση, κανένας αρμόδιος δε συγκινείται», τονίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών.

«Οι φαρμακοποιοί δίνουν καθημερινά μάχη για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν – όποτε είναι δυνατό – τα απαραίτητα φάρμακα για την υγεία των ασθενών. Να τονίσουμε ότι οι ελλείψεις των φαρμάκων που εισάγει το ΙΦΕΤ, θυγατρική του ΕΟΦ και επομένως υπό Κρατικό έλεγχο, είναι πρωτοφανείς. Τι περιμένει η πολιτεία για να πάρει μέτρα;», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!