φαρμακεία-φρενίτιδα-για-μάσκες-λόγω-κ-441673
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.02.2020 | 12:28

Φαρμακεία: Φρενίτιδα για μάσκες λόγω κορονοϊού και γρίπης

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις χειρουργικές μάσκες και την έλλειψη που παρουσιάζουν στα φαρμακεία της χώρας μίλησε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Όπως ανέφερε στο ΘΕΜΑ 104.6 «tο πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη μασκών στο εμπόριο ή στα φαρμακεία αλλά οι μικρές ποσότητες που μας στέλνουν σε σχέση με αυτές που ζητάμε» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο «δεν πρέπει να πανικοβάλεται κανείς αν δεν βρει μάσκα σε φαρμακείο. Η χειρουργική μάσκα προφυλάσσει τους γύρω μας αν νοσούμε. Για παράδειγμα ο χειρουργός που φοράει τη μάσκα τη φοράει για να μην μεταδόσει ασθένεια στο άτομο που χειρουργεί».

«O ιός μεταδίδεται είτε από στόμα είτε από τη μύτη είτε από τα μάτια. Έχουμε τα χέρια που χαιρετούμε και κάνουμε διάφορα πράγματα, αν δεν τα πλένουμε και τα βάζουμε στο στόμα στη μύτη ή στα μάτια θα έχουμε πρόβλημα» διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο κ. Λουράντος αναφέρθηκε ακόμα και στον πανικό που έχει πιάσει τους πολίτες και προμηθεύονται μάσκες και φάρμακα χωρίς να υπάρχει λόγος. Όπως είπε το βράδυ του Σαββάτου ήρθε κόσμος να πάρει Tamiflu χωρίς συνταγή επειδή τους είπαν κάποιοι να τα πάρουν για να τα έχουν σπίτι τους ή επειδή κάποιος έχει πυρετός γύρω τους και πρέπει να πάρουν οι άλλοι για να προστατευτούν».