fake-news-το-μήνυμα-για-δήθεν-επιστράτευση-λέ-747301
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.03.2020 | 16:38

Fake news το μήνυμα για δήθεν επιστράτευση λέει το ΓΕΕΘΑ

Αναστάτωση σε πολλούς Έλληνες έχουν προκαλέσει πληροφορίες που διακινούνται μέσω social media και ορισμένων εφαρμογών αποστολής SMS και φωτογραφιών ότι δήθεν επίκειται η έναρξη επιστράτευσης.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει κατηγορηματικά και απόλυτα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσει διαδικασία επιστράτευσης των αρρενων Ελλήνων.

«Δεν ισχύουν οι πληροφορίες που διακινούνται περί υποτιθέμενης επιστράτευσης. Πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες. Είναι fake news» επισήμανε στο protothema.gr ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ.

Το ψευδές μήνυμα που κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό αναφέρει: «Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι ξεκινάει η διαδικασία επιστράτευσης σειρών αρχής γενομένης 298 έως 326. Θα δοθούν υπόλοιπες πληροφορίες εν καιρώ».

Η πληροφορία αυτή είναι ψευδής. Δεν υπάρχει σε εξέλιξη κανενός είδους διαδικασία επιστράτευσης, υπογραμμίζει αξιωματικός από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και σημειώνει ότι ακόμη και ο τρόπος που αναφέρονται οι σειρές είναι λανθασμένος και προδίδει την προσπάθεια κάποιων άγνωστων κύκλων να δημιουργήσουν αναταραχή.

fake_news_epistrateusi

Πηγή: Πρώτο Θέμα