εύβοια-ξανανοίγει-ο-φάκελος-της-περυσ-272456
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.08.2019 | 21:51

Εύβοια: Ξανανοίγει ο φάκελος της περυσινής φωτιάς στο Κοντοδεσπότι

Όλα τα σενάρια εξετάζουν οι αρχές για τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια, με τουλάχιστον 20.000 στρέμματα καμένα, όπως και την υπόθεση εμπρησμού που είχε σημειωθεί πέρυσι.

Τα τρία κλιμάκια διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού πήραν τουλάχιστον 25 καταθέσεις, έχουν προσδιορίσει το ακριβές σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά από αμέλεια ή πρόθεση, αλλά δεν έχουν στοιχείο που να ταυτοποιεί κάποιο πρόσωπο.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ πέρυσι τέτοια εποχή, στις 12 Αυγούστου 2018, είχε πάλι ξεσπάσει φωτιά κοντά στο Κοντοδεσπότι, πολύ κοντά στην φετινή εστία της φωτιάς, και είχε συλληφθεί ένας άνδρας ως υπεύθυνος για εννιά δασικές πυρκαγιές το διάστημα από 2 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου. Καταδικάστηκε για έναν εμπρησμό, ενώ ανέφερε ότι το έκανε επειδή τον κορόιδευαν συγχωριανοί του και η σερβιτόρα του καφενείου του χωριού. Αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Ιούλιο, και κάτοικοι της περιοχής μιλούν για άτομο που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς εκτιμά μέσω του ΣΚΑΪ πάντως ότι η πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 3.10 το πρωί της Τρίτης, ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι, ενώ υπόνοιες για εμπρησμό άφησε και ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, κάνοντας στον σταθμό μας για βαρύ ιστορικό εμπρησμών στην περιοχή.