ευρωβουλευτής-στη-μόρια-υπάρχει-ομά-558663
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.11.2018 | 19:28

Ευρωβουλευτής: «Στη Μόρια υπάρχει Ομάδα Τζιχαντιστών»

Κάτι παραπάνω από βέβαιος εμφανίζεται, σε γραπτή του ερώτηση που κατέθεσε στις 5 Νοεμβρίου 2018 στην Κομισιόν, ο Ιταλός ευρωβουλευτής της Ομάδας των Εθνών και της Ελευθερίας Mario Borghezio, ότι στο στρατόπεδο της Μόριας, υπάρχουν πολλοί τζιχαντιστές που συνδέονται με τον ISIS!

Αναφέρει, μάλιστα, ότι, στο στρατόπεδο προσφύγων της Μόριας, μία ομάδα που διοικείται από τον Deir-ez-Zor επιβάλλει νόμο για τη σαρία σε έναν καταυλισμό με περίπου 8 000 πρόσφυγες ενώ, η ομάδα αυτή, η οποία αποτελείται από περίπου 50 άτομα, είναι υπεύθυνη για δίκτυο πώλησης ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων.

Επιδιώκοντας να ευαισθητοποιήσει την Κομισιόν, για τις Ομάδες Τζιχαντιστών που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκές χώρες, ο Ιταλός ευρωβουλευτής, αναφέρει ακόμη ότι:

  • Στην Ισπανία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, βρέθηκε και διαλύθηκε, δίκτυο Τζιχαντιστών του ISIS που δρούσε σε ισπανικές φυλακές!
  • Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο ακραίος ιεροκήρυκας Anjem Choudary, ο οποίος φυλακίστηκε από το 2016 επειδή ενθάρρυνε τους βρετανούς πολίτες να υποστηρίξουν την Isis, πρόκειται να απελευθερωθεί και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την αναβίωση του ομίλου al Muhajiroun, ενός δικτύου εξτρεμιστών Salafi, όπου μέλη ήταν ο Khuram Butt – ο υποτιθέμενος ηγέτης της επίθεσης της γέφυρας του Λονδίνου – και ο Khalid Masood, ο βομβιστής του Westminster.
  • Στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε ότι, ο Ghulibati a Rum, ενδιάμεσος για τους υποστηρικτές του ISIS, έχει μεταδώσει την ιταλική μετάφραση του τελευταίου ηχητικού μηνύματος από τον εκπρόσωπο της ομάδας Abul Hasan al Muhajir, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του Ιράν.

Οπωσδήποτε και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση της Κομισιόν, για το τι προτίθεται να κάνει, για την παρακολούθηση και τον περιορισμό της διάδοσης των εν λόγω ομάδων που συνδέονται με το ISIS στην Ευρώπη.

Πηγή: zougla.gr : Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης