εύα-καϊλή-τι-σχολίασε-για-την-απόφαση-π-1108931
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.01.2023 | 08:17

Εύα Καϊλή: Τι σχολίασε για την απόφαση παράτασης της προφυλάκισής της

Για ακόμη ένα μήνα θα παραμείνει στις φυλακές του Βελγίου η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, καθώς η απολογία της δεν έπεισε τους Βέλγους δικαστές, που αποφάσιαν να παρατείνουν την κράτησή της, απορρίπτοντας το αίτημά της για «βραχιολάκι».

Σήμερα η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, μετά τις δηλώσεις των δικηγόρων της, περί άθλιες συνθήκες κράτησής της, «έλυσε» τη σιωπή της και έκανε την πρώτη της δήλωση μέσα από τις φυλακές για το σκεπτικό της απόφασης των δικαστών.

«Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει», είπε, μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου στην πρωινή εκπομπή του ant1.

Υπενθυμίζεται πως χθες, λίγη ώρα με το τέλος της απολογίας της ευρωβουλευτού, ο συνήγορός της, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατήγγειλε τις συνθήκες κράτησής της στο αστυνομικό τμήμα, όπου μεταφέθηκε.

«Για 16 ώρες (η Εύα Καϊλή) ήταν σε ένα κελί της αστυνομίας και όχι στη φυλακή. Αρνήθηκαν να της δώσουν δεύτερη κουβέρτα. Της πήραν το παλτό. Αυτό είναι βασανιστήριο. Τα φώτα ήταν αναμμένα συνέχεια. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Αυτό είναι βασανιστήριο. Ήταν αδιάθετη με πολύ αίμα, χωρίς να μπορεί να πλυθεί. Αυτό είναι βασανιστήριο. Η Εύα Καϊλή κατηγορείται, όμως το τεκμήριο της αθωότητας υφίσταται. Είμαστε στην Ευρώπη. Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν την ευρωπαϊκή σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι Μεσαίωνας», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.