εξοικονόμηση-κατ-οίκον-ii-άνοιξε-η-π-38238
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.09.2019 | 13:47

«Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II»: Άνοιξε η πλατφόρμα για Στερεά Ελλάδα & Βόρειο Αιγαίο

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II»:  

Πορεία υποβολής αιτήσεων στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Άνοιξε σήμερα στις 10.00 το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος  «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι πόροι για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξαντλήθηκαν σε διάστημα μιας ώρας περίπου. Υποβλήθηκαν 1053 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 13,2 εκατ. ευρώ.  Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 2102 αιτήσεις.

Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οι πόροι εξαντλήθηκαν σε διάστημα δύο ωρών περίπου. Υποβλήθηκαν 741 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 5,3 εκατ. ευρώ.  Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 450 αιτήσεις.

 

Για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων μέχρι τις 12.00 το πρωί είχαν υποβληθεί 289 αιτήσεις και είχαν δεσμευθεί περίπου 3,3 εκατ. ευρώ, σε σύνολο προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ περίπου. Η πλατφόρμα για την εν λόγω Περιφέρεια θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι εξαντλήσεως του προβλεπόμενου προϋπολογισμού.

Για τις υπόλοιπες περιφέρειες, οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής των αιτήσεων διαμορφώνονται ως εξής:

–      Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική

–      Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο

–      Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.