εξιτήριο-για-τη-μητέρα-του-βρέφους-που-531972
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.04.2019 | 11:18

Εξιτήριο για τη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στα σκουπίδια

Eξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο “Παναγία η Βοήθεια” έλαβε η 35χρονη μητέρα του 8,5 μηνών βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων στον οικισμό Νικολάου Πλαστήρα στο Αίγιο. Η 35χρονη είχε εισαχθεί την περασμένη Τετάρτη με αιμορραγία.

Η γυναίκα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, δεν έχει συλληφθεί καθώς ακόμα ο Εισαγγελέας δεν έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος της, ωστόσο δεν έχει καταστεί γνωστό εάν της έχουν επιβληθεί κάποια περιοριστικά μέτρα, δεδομένου ότι είναι η βασική κατηγορούμενος.

Οι ιστολογικές εξετάσεις είναι εκείνες που θα καθορίσουν την τύχη της 35χρονης καθώς θα φανεί αν το 8,5 μηνών βρέφος γεννήθηκε νεκρό ή όχι. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους στο tempo24.news, στην περίπτωση που αποδειχθεί πως το βρέφος γεννήθηκε νεκρό τότε η γυναίκα θα βρεθεί αντιμέτωπη με κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διωχθεί για ανθρωποκτονία, πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στην δικογραφία που παραμένει “ανοικτή”, περιλαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων που πιστοποιούν πως η γυναίκα ήταν έγκυος χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν πως, που, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες γέννησε. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής στο βρέφος και η ταυτοποίηση του DNA.

Μετά τη διενέργεια εξέτασης DNA όπου ταυτοποιήθηκε η γενετική σχέση βρέφους και 35χρονης, η γυναίκα επέμενε πως ούτε γέννησε, ούτε πέταξε το μωρό στον κάδο απορριμμάτων.

Η 35χρονη σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, διατηρούσε σχέση με έναν νεότερο άνδρα από τον περασμένο Ιούλιο. Φέρεται να είχαν ερωτική επαφή μόνο μία φορά. Μετά εκείνος εξαφανίστηκε.