οι-έξι-κορυφαίες-ερωτικές-φαντασιώσε-434776
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.07.2018 | 20:34

Οι έξι κορυφαίες ερωτικές φαντασιώσεις ανδρών και γυναικών

Το κομμάτι των σεξουαλικών επιθυμιών έχει ακόμα την έννοια του ταμπού σε αρκετά μυαλά. Οι φαντασιώσεις σημαίνουν υγεία, αλλά πολλοί επιμένουν να τις αντιμετωπίζουν φοβικά και να μην τις μοιράζονται με τον σύντροφο τους. Τουλάχιστον όχι με αυτοπεποίθηση. Μια νέα έρευνα από την Αμερική έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι το να φιμώνουμε τις κρυφές μας σκέψεις μόνο διαταραχές σεξουαλικής μορφής μπορεί να προκαλέσει.

Ο Αμερικανός σεξολόγος-ψυχολόγος Τζάστιν Λεμίλερ διεξήγαγε μια έρευνα σε 4715 Αμερικάνους, άντρες και γυναίκες, με σκοπό να ανακαλύψει ποιες είναι οι πιο κοινές φαντασιώσεις που μοιράζονται, αλλά και να απελευθερώσει τις δικλείδες της ντροπής τους.

«Τι να νιώθουν αφύσικοι ή παράξενοι είναι κάτι που εμποδίζει τους ανθρώπους και τους προκαλεί άγχος. Κάτι που δυσχεραίνει τη λειτουργία της σεξουαλικής τους ζωής. Θέλω να διευκολύνω αυτές τις συζητήσεις για τους ανθρώπους» δηλώνει ο ερευνητής στο περιοδικό Style των Sunday Times.

Ποιες είναι λοιπόν οι φαντασιώσεις που βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των δύο φύλων;

1. Το τρίο. Σε ποσοστό 89% είναι η πιο κυρίαρχη φαντασίωση. Οι άντρες φαντασιώνονται τρίο αποκλειστικά με δύο γυναίκες. Οι γυναίκες δεν έχουν κάτι αντίστοιχο. Είτε είναι με δύο άντρες είτε με έναν άντρα και με μια γυναίκα δεν έχουν θέμα. Το σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι πως οι περισσότεροι συμπεριλαμβάνουν στο τρίο τον τωρινό τους σύντροφο.

2. BDSM. Το σαδομαζοχιστικό στοιχείο, ιδίως αυτό που ενέχει όρους παράδοσης της κυριαρχίας στον άλλον είναι από αυτά που οι περισσότεροι αναζητούν στις πλατφόρμες πορνό. Έχει να κάνει πολύ με την κοινωνική θέση και με την εσωτερική καταπίεση που υφίσταται ο καθένας. Ενδιαφέρον είναι ότι η πλειοψηφία όσων δήλωσαν ότι έχουν τέτοιες σκέψεις, δεν τοποθετούν τον εαυτό τους στον πομπό, αλλά στον δέκτη. Προτιμούν δηλαδή να υποτάσσονται παρά να υποτάσσουν. Επίσης, το BDSM στις γυναίκες μεταφράζεται σε spanking, δαγκώματα μέχρι και σε λιωμένο κερί που στάζει στο κορμί τους. Στους άντρες αυτό εικονοποιείται σε μαστίγια και χειροπέδες.

3. Σεξ σε κοινόχρηστο χώρο. Η αλλαγή σκηνικού, η απομάκρυνση από το κρεβάτι είναι κάτι που ενώνει το 60% των ερωτηθέντων. Δεν είναι τόσο το μέρος ως μέρος, αλλά η αίσθηση ότι μπορεί να τους δει κάποιος. Ότι μπορεί να τους πάρουν και μάτι.

4. Αλλαγή σεξουαλικών συντρόφων. Το 79% των ανδρών και το 62% των γυναικών θα ήθελαν να βρεθούν σε μια ελεύθερη σχέση. Σε μια σχέση όπου υπάρχει ο σταθερός ένας, αλλά υπάρχει η ελευθερία να εμφανίζονται και οι περιστασιακοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι το απάντησαν δεν το περιέγραψαν ως απιστία. Αλλά ως ένα πλεονέκτημα μιας σχέσης.

5. Ουσιαστικό σεξ. Όσο κι αν αυτό φαίνεται δεδομένο, οι περισσότεροι δε νιώθουν να τους ποθεί ο παρτενέρ τους. Γι΄αυτό το έχουν στις φαντασιώσεις τους. Και μάλιστα δεν είναι από τις φαντασιώσεις που τοποθετούν άλλα άτομα. Φαντασιώνονται τον/την σύντροφό τους σε αυτό. Οι 9 στους 10 θέλουν να νιώθουν ακαταμάχητοι και σέξι από το ταίρι τους.

6. Ομόφυλο σεξ. Η τελευταία από τις φαντασιώσεις επιβεβαιώνει την γενική αντίληψη. Ότι δηλαδή οι άντρες σκέφτονται σε πολύ μικρό βαθμό το σεξ με άντρα. Μόλις το 26%. Αντίθετα, οι γυναίκες είναι πιο ανοιχτές και πάνε στο 59%.