έξι-ηθοποιοί-διαχωρίζουν-τη-θέση-τους-876993
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.02.2021 | 12:12

Έξι ηθοποιοί διαχωρίζουν τη θέση τους από κείμενο υπογραφών υπέρ Μενδώνη

Να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό και τον Γιώργο Κουμεντάκη -οι οποίοι συνυπογράφουν την επιστολή των 56 υπέρ Μενδώνη- έξι συνεργάτες τους, οι ηθοποιοί, Καραζήσης, Λυγίζος, Σκουλά, Σαραντίδης, Καρακατσάνη, Γραμματικός, έβγαλαν ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ίδιοι δεν στηρίζουν την υπουργό Πολιτισμού.

Οι έξι ηθοποιοί συμμετέχουν στην παράσταση «Ο Κολοκοτρώνης ατενίζει το μέλλον. Γυναίκες προετοιμάζονται για την Επανάσταση. Κι εγώ κάτι θα σκέφτομαι» των Μιχαήλ Μαρμαρινού και Ακύλα Καραζήση, και όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά, «αισθανόμαστε την ανάγκη να διαχωρίσουμε με ξεκάθαρο τρόπο τη θέση μας από το κείμενο, το οποίο έχουν υπογράψει».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η ανακοίνωση των «6»

«Πληροφορηθήκαμε, ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, στην οποία εργαζόμαστε αυτή την περίοδο, Γιώργος Κουμεντάκης, όπως και ο ένας εκ των σκηνοθετών μας, Μιχαήλ Μαρμαρινός, υπέγραψαν ένα κείμενο, μεταξύ άλλων, υπεράσπισης της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Επειδή και οι δύο βρίσκονται σε θεσμική θέση και καλλιτεχνική λειτουργία, που εμπλέκει και άλλους ανθρώπους, αισθανόμαστε την ανάγκη να διαχωρίσουμε με ξεκάθαρο τρόπο τη θέση μας από το κείμενο, το οποίο έχουν υπογράψει.

Καραζήσης Ακύλλας

Λυγίζος Έκτορας

Σκουλά Μαρία

Σαραντίδης Μάριος

Καρακατσάνη Ευαγγελία

Γραμματικός Λάμπρος»