εξαρθρώθηκε-σπείρα-που-χτυπούσε-τρ-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.03.2018 | 12:33

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τραπεζικά μηχανήματα δημοσίων κτιρίων

«Τέλος» στη δράση σπείρας που «χτυπούσε» τραπεζικά μηχανήματα δημοσίων κτιρίων έδωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής.

Η Αστυνομία συνέλαβε, την Τετάρτη, στα Πατήσια και στην Ελευσίνα, τρεις αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι δύο ήταν Γεωργιανοί 27 ετών αμφότεροι και ο τρίτος Αλβανός ηλικίας 37 ετών.

Ως προς το χρονικό της σύλληψης, οι δράστες την Τετάρτη, παραβίασαν με τροχό και διέρρηξαν αυτόματο μηχάνημα πληρωμών, το οποίο βρίσκονταν εγκατεστημένο σε κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής στην Αγία Παρασκευή, αφαιρώντας χρηματικό ποσό από το εσωτερικό του.

Κατά τη διαφυγή τους, έγιναν αντιληπτοί από προστρέξαντες αστυνομικούς και ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την περιοχή του Ασπροπύργου, όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το όχημα άνηκε στον 27χρονο, το οποίο είχε παραχωρήσει στους υπόλοπιλους δράστες, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ένας τροχός καθώς και χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ο δράστες είχαν δημιουργήσει συμμορία, η οποία διέπραττε κλοπές από τραπεζικά μηχανήματα αυτόματα πληρωμών, που βρίσκονταν εγκατεστημένα σε κτίρια Δημόσιων Υπηρεσιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι δράστες, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, παραβίαζαν με τη χρήση λοστού τις θύρες των κτιρίων, απενεργοποιούσαν τον συναγερμό κόβοντας τα καλώδια και ακολούθως διερρήγνυαν, με τη χρήση τροχού, τα μηχανήματα πληρωμών και αφαιρούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μέχρις στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δύο περιπτώσεις κλοπών στην Αγία Παρασκευή και στο Περιστέρι και μία απόπειρα στην Αγία Παρασκευή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.