εξαρθρώθηκε-κύκλωμα-που-έκλεβε-φορτη-323987
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.06.2018 | 16:14

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκλεβε φορτηγά και έκανε απάτες – Συλλήψεις 6 ατόμων

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που έκλεβε φορτηγά και οχήματα βαρέως τύπου, ενώ προέβαινε σε απάτες και πλαστογραφίες προχώρησαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις, ενώ συνελήφθησαν 6 άτομα, ηλικίας από 19 έως 56 ετών, εκ των οποίων οι τρεις ημεδαποί και οι τρεις αλλοδαποί.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, Τμημάτων Ασφαλείας της εν λόγω Υποδιεύθυνσης, ομάδων Ο.Π.Κ.Ε., της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, ενώ συνέδραμαν και αστυνομικοί σκύλοι.

Δρούσαν από τον περασμένο Φεβρουάριο

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους με σκοπό την διάπραξη απατών καθώς και κλοπών φορτηγών και μηχανημάτων βαρέως τύπου.

Η μεθοδολογία της σπείρας

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα δρούσε με τρεις τρόπους:

Πρώτον, έκλεβαν βαρέως τύπου οχήματα (μηχανήματα έργου, γεωργικά μηχανήματα, φορτηγά ψυγεία κλπ), τα οποία αφού πρώτα εντόπιζαν, μετέφεραν σε μάντρες στον Ασπρόπυργο. Για να τα μεταφέρουν χρησιμοποιούσαν οχήματα με γερανό, αφού εξαπατούσαν τους οδηγούς τους και εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτες των οχημάτων. Στη συνέχεια, είτε τα αποσυναρμολογούσαν για να τα πουλήσουν ως ανταλλακτικά εντός και εκτός Ελλάδος, είτε τα διέθεταν προς πώληση μέσω αγγελιών σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες.

Δεύτερον, εντόπιζαν σταθμευμένα-ακινητοποιημένα οχήματα μηχανημάτων έργων, φορτηγά και γεωργικά μηχανήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής τα οποία φωτογράφιζαν, με σκοπό να τα διαθέσουν προς πώληση σε ηλεκτρονικές αγγελίες. Οι ενδιαφερόμενοι πήγαιναν σε ραντεβού στο σημείο που ήταν σταθμευμένα και στις περιπτώσεις που εκδηλωνόταν ενδιαφέρον αγοραπωλησίας, οι δράστες τους χορηγούσαν πλαστογραφημένα έγγραφα.

Τρίτον, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν αγγελίες πώλησης διαφόρων προϊόντων ανά την επικράτεια και προέβαιναν σε παραγγελίες, για την πληρωμή των οποίων, κατάρτιζαν πλαστά έγγραφα, αποδεικτικά της μεταφοράς των χρημάτων μέσω τραπέζης.

Τι εντόπισαν οι αρχές

Μετά από έρευνες σε σπίτια και διάφορους χώρους, η αστυνομία βρήκε και κατέσχεσε τρία αυτοκίνητα, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον, δύο υπάλληλοι διαδικτυακής εταιρείας κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.