εξαρθρώθηκε-κύκλωμα-κοκαΐνης-ο-μανά-680780
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.11.2021 | 14:52

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κοκαΐνης – Ο μανάβης και τα 280.000 ευρώ

Εδώ και περίπου ένα μήνα, είχαν πληροφορίες οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης, διακινούσε μεγάλες ποσότητες κυρίως κοκαΐνης στην Αττική.

Τα μέλη της οργάνωσης έκρυβαν τα ναρκωτικά, τα οποία προέρχονται από τη Λατινική Αμερική, σε μανάβικο στον Πειραιά.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης της δίωξης ναρκωτικών, σε Χαλάνδρι, Πειραιά και Παλαιό Φάληρο, συνελήφθησαν 6 άτομα και εντοπίστηκαν 11 κιλά και 715 γραμμάρια κοκαΐνης, υψηλής καθαρότητας όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, 11 γραμμάρια ηρωίνη και 280.530 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι συσκευασίες με τα ναρκωτικά είχαν πάνω τους κολλημένες ετικέτες με την ονομασία «buse».

Εντοπίστηκαν μάλιστα σημειώσεις στις οποίες τα μέλη της οργάνωσης κατέγραφαν χρηματικά ποσά καθώς και ποσότητες ναρκωτικών.

Ανάμεσα στους και ο φερόμενος αρχηγός. Ένας 65χρονος Έλληνας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση, τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών σε διακινητές, ενώ είχε αναλάβει και τον συντονισμό και εποπτεία των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο και στο σπίτι του που είναι στο Παλαιό Φάληρο, εκεί όπου εντοπίστηκαν οι 210.000 περίπου χιλιάδες από τις συνολικά 280.000, χρήματα τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονται από την πώληση των ναρκωτικών.

Παράλληλα, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 49χρονος μανάβης, που ήταν υπεύθυνος για την αποθήκευση και τη φύλαξη των ναρκωτικών.

«Ταμίας» ήταν ένας 63χρονος, που επίσης έχει συλληφθεί και είχε αναλάβει τη φύλαξη των χρημάτων από την πώληση των ναρκωτικών, ενώ οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, ήταν αυτοί που μετέφεραν τα ναρκωτικά .

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών ενώ δύο από τους συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράβαση του νόμου περί όπλων.