εξαρθρώθηκε-κύκλωμα-διακίνησης-μετα-863228
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.11.2021 | 09:37

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών-Συνελήφθη ο μακελάρης των Εξαρχείων

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Συγκεκριμένα, μετά από επιχείρηση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και σε διάφορες οικίες στην Αθήνα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξι αλλοδαπούς, μέλη του κυκλώματος, ηλικίας 57, 27, 26, 26, 24 και 26 ετών. Παράλληλα, συνελήφθη ένας 39χρονος αλλοδαπός για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, και πλαστογραφία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα αναλάμβανε τη διευκόλυνση εξόδου του εκάστοτε αλλοδαπού, υποστηρίζοντας όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την κατάρτιση πλαστών εγγράφων για τον ίδιο ή την ανεύρεση γνησίου εγγράφου ατόμου που προσομοιάζει με το υπό διακίνηση άτομο (μέθοδος look alike), τη μεταφορά του στον χώρου του Αερολιμένα και την υποστήριξη αυτού σε όλα τα επίπεδα ελέγχων εντός του Αερολιμένα με τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων, μέχρι την επιβίβαση του στο αεροσκάφος.

Μάλιστα, μεταξύ των έξι ατόμων που συνελήφθησαν, ήταν και ο 57χρονος Παλαιστίνιος που τεμάχισε το 2002 για τα μάτια μιας γυναίκας έναν 52χρονο μουσικό στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, το Μάιο του 2002, σε διαμέρισμα στην οδό Νικηφόρου Ουρανού στα Εξάρχεια, σκότωσε και τεμάχισε με ηλεκτρικό πριόνι τον αντίζηλο του, έβαλε τα μέλη του σώματος του σε σακούλες σκουπιδιών και τις πέταξε κατά μηνός της Λεωφόρου Σουνίου.

Η φίλη του θύματος όταν επέστρεψε από την επαρχία, δεν τον βρήκε στο σπίτι που ζούσαν, ενημέρωσε τους συγγενείς του που δήλωσαν την εξαφάνιση του.

Στις αρχές Ιουλίου του 2002 το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής εξιχνίασε την υπόθεση, συνέλαβε τον δράστη που ομολόγησε το στυγερό έγκλημα, και εντόπισε και τις σακούλες με τα ανθρώπινα μέλη, στο Σούνιο.

Ο 38χρονος δολοφόνος οδηγήθηκε στη φυλακή, και αποφυλακίστηκε το 2017 με περιοριστικούς όρους. Συνέχισε όμως τις εγκληματικές του πράξεις και μπλέχτηκε σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.