Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση εξαπάτησης ηλικιωμένων

Ταυτοποιήθηκαν 12 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται σε πλήθος υποθέσεων εξαπάτησης ηλικιωμένων πολιτών, αλλά και τη σύλληψη έντεκα εξ’ αυτών δυνάμει Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων, ύστερα από επισταμένη και συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και την συνεργασία Υπηρεσιών σε Διεθνές επίπεδο.

Πρόκειται για Βούλγαρους και Κύπριους ηλικίας από 22 έως 73 ετών (10 άντρες – 2 γυναίκες), μεταξύ αυτών και ο διευθύνων της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης κακουργηματικής μορφής τελεσμένη και σε απόπειρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, έχοντας διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, άλλοτε προσποιούμενα τους νοσοκομειακούς γιατρούς, άλλοτε τους δικηγόρους και άλλοτε τους αστυνομικούς, πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό τους πρόσωπο έχει εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία ή ότι έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με πρόθεση να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό ή τιμαλφή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν, για την ίδια υπόθεση, είχαν συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο Έλληνες που ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο της παραλαβής χρημάτων – κοσμημάτων και της μεταφοράς, παράδοσης ή αποστολής τους σε μέλη του κυκλώματος που βρίσκονταν εκτός Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι, τα μέλη του κυκλώματος σε διάστημα 14 μηνών εξαπάτησαν τουλάχιστον 16 άτομα αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 76.540 ευρώ, 70 χρυσές λίρες και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας, ενώ προέκυψε ότι αποπειράθηκαν να αποσπάσουν συνολικά επιπλέον 225.600 ευρώ και κοσμήματα από 20 ακόμη άτομα.

Διεξάγονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό 28χρονου συνεργού τους, ενώ 9 εκ των συλληφθέντων κρατούνται σε καταστήματα κράτησης της χώρας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!