εξάρχεια-οι-δράστες-που-αφόπλισαν-του-615095
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.04.2019 | 11:22

Εξάρχεια: Οι δράστες που αφόπλισαν τους λιμενικούς παρίσταναν τους αστυνομικούς

Τους αστυνομικούς παρίσταναν οι ένοπλοι που το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ακινητοποίησαν και αφόπλισαν τους άνδρες του λιμενικού κατά τη διάρκεια επιχείρησης για ναρκωτικά σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» αυτό φαίνεται να έχουν επισημάνει σε καταθέσεις τους, στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, αξιωματούχοι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που ήταν παρόντες στο συμβάν.

Πρόκειται για πρακτική που έχουν υιοθετήσει στο παρελθόν οργανωμένες συμμορίες αλλά και ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες, στοιχείο το οποίο ενισχύει τη σοβαρότητα όσων φέρονται να διαδραματίστηκαν τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης μερικά μόλις μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων. Με δυσπιστία πάντως αντιμετωπίζουν τις μαρτυρίες των στελεχών του Λιμενικού τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση.

Για λίγο όπως γράφει η εφημερίδα, τα στελέχη του λιμενικού πίστεψαν πως είχαν μπροστά τους πραγματικούς αστυνομικούς και μάλιστα φώναξαν προς το μέρος τους: «συνάδελφοι είμαστε». Άλλοι μάλιστα επιχείρησαν να δείξουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα για να μην γίνει κάποιο ατύχημα. Μόνο όταν ένας από τους ένοπλους κόλλησε το όπλο του στον κρόταφο του λιμενικού κατάλαβαν ότι απέναντί τους δεν είχαν αστυνομικούς.

Ερωτηθείς για την πληροφορία αυτή στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΘΕΜΑ 104,6» η κυρία Γεροβασίλη απάντησε «για τα όπλα το κρατάμε λίγο».