εξάρχεια-28-συλλήψεις-και-13-προσαγωγές-702933
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.11.2019 | 23:16

Εξάρχεια: 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές

Σε 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Οι 20 από τους συλληφθέντες είναι για τα επεισόδια, οι 6 ήταν το απόγευμα στο κτίριο της Σπ. Τρικούπη όπου βρέθηκαν οι μολότοφ και άλλα αντικείμενα στην ταράτσα και οι δυο από την πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί.

Ομάδες κουκουλοφόρων πέταξαν πέτρες, μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών στην προσπάθεια να απωθήσουν τους περίπου 200 συγκεντρωμένους.

Λίγο μετά τις 20:00 ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Άτομα που είχαν μείνει πίσω όταν πέρασε η πορεία των φοιτητικών συλλόγων από την Καμάρα και εκτιμάται ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, κινήθηκαν προς την περιοχή της Ροτόντας και πέταξαν βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πυρκαγιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Αρριανού, η οποία σβήστηκε άμεσα από οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή επικρατεί ηρεμία.

Θεσσεπεισοδ

Σε 10 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν περίπου στις 8:00 το βράδυ, όταν κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης, οι κουκουλοφόροι που συμμετείχαν σε μία από τις δύο πορείες που διοργανώθηκαν για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία ξεκίνησε από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου, έβαλαν φωτιά σε πέντε κάδους απορριμμάτων.

Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πατρών.

Έφοδοι σε κτίρια των Εξαρχείων

Εφόδους σε κτίρια της περιοχής Εξαρχείων πραγματοποίησαν νωρίτερα δυνάμεις της Αστυνομίας (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και Ομάδα Δέλτα).

Οι επιχειρήσεις επιτόπιου ελέγχου ξεκίνησαν από πολυκατοικία της οδού Σπυρίδωνος Τρικούπη. Η επιχείρηση στην πολυκατοικία έγινε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα ατόμων επιχείρησε να μπει στην πολυκατοικία. Άλλη ομάδα επιχείρησε να ανέβει σε ταράτσα πολυκατοικίας στη Στουρνάρη. Κάθε ομάδα των αστυνομικών ήταν εφοδιασμένη με τον ειδικό εξοπλισμό για τη διάρρηξη θυρών.