εξαπάτησαν-ξενοδόχο-με-μαϊμού-επιδ-497229
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.02.2019 | 10:38

Εξαπάτησαν ξενοδόχο με «μαϊμού» επιδότηση στη Ρόδο

Ακόμη ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τουριστικό κλάδο, αυτή τη φορά στη Ρόδο, έπεσε θύμα επιτήδειου που τον εξαπάτησε χωρίς καν να… εμφανιστεί, δελεάζοντάς τον με την υπόσχεση υποτιθέμενης χορήγησης επιδότησης και κατάφερε να του αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα, όταν ένας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επιχειρηματία που είναι ιδιοκτήτης τουριστικών καταλυμάτων στο νησί των ιπποτών, του συστήθηκε ως διευθυντικό στέλεχος τραπεζικού υποκαταστήματος και τον διαβεβαίωσε ότι μπορούσε να του εξασφαλίσει προεγκεκριμένη επιδότηση μεγάλου ύψους για την ενίσχυση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

Ο επιχειρηματίας τον πίστεψε και πείστηκε να καταβάλει σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε ο άγνωστος το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο υποτίθεται ότι θα έπαιρνε πίσω πολλαπλάσιο! Αφού κατέθεσε τα χρήματα, επικοινώνησε με την τράπεζα και διαπίστωσε εμβρόντητος ότι δεν υπήρχε στέλεχος με το όνομα που του είχε δώσει ο άγνωστος. Έτσι, κατήγγειλε την υπόθεση στους άνδρες της Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου και διενεργούν προανάκριση.