έξαλλος-αρχιμανδρίτης-σε-αγιασμό-του-941271
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.09.2021 | 09:39

Έξαλλος αρχιμανδρίτης σε αγιασμό: Του απαγόρευσαν να μπει στις τάξεις γιατί δεν φορούσε μάσκα

Επεισοδιακός ήταν ο αγιασμός στο ΓΕΛ Αμυνταίου καθώς  ο αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Τοπάλης έγινε έξαλλος όταν η λυκειάρχης προέτρεψε τους μαθητές να μη βγάλουν τη μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το eperiskopio, o αγιασμός τελέστηκε με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν τεθεί σε ισχύ για το άνοιγμα των σχολείων λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο η προτροπή της Λυκειάρχη του ΓΕΛ προς τους μαθητές και τις μαθήτριες να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, καθώς και η απαγόρευση της εισόδου του ιερωμένου στις τάξεις του σχολείου, εφόσον δεν φορούσε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανού. Ο ίδιος καταφέρθηκε κατά της Λυκειάρχη λέγοντας «να κρατώ τον Σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου!»

Στη συνέχεια, ξέσπασε λέγοντας: «Εσείς μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις να κάνω αγιασμό γιατί δεν φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού κρατώντας μάσκα; Ντροπή σας. Είναι αναίδεια που με διακόπτετε».

Δείτε το επεισόδιο από το 04.40′ και μετά: