εξαφάνιση-βρετανίδας-ειδικό-κλιμάκι-665254
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.08.2019 | 11:34

Εξαφάνιση Βρετανίδας: Ειδικό κλιμάκιο στην Ικαρία -“Χτενίζουν” το νησί

“Κλειδί” για την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό της 35χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού, αποτελεί το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου.

Οι αρχές έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στο να λύσουν το μυστήριο με το σήμα του τηλεφώνου της τουρίστριας, καθώς ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά χθες έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες.

Από το βράδυ της Τρίτης έχει μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 35χρονης.

Όταν εξέπεμψε ξανά σήμα, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία όμως δεν απέφερε καρπούς, γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

“Χτενίζουν” το νησί

Η αγωνία για τον εντοπισμό της 35χρονης γυναίκας κορυφώνεται, καθώς σήμερα συμπληρώθηκαν 48 ώρες από την εξαφάνισή της στο νησί, και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από τις Αρχές ακόμα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου της αστυνομίας, “χτενίζουν” τη δύσβατη περιοχή Κεραμέ, ενώ με τη φωτογραφία της αστροφυσικού αναζητούν ταυτόχρονα κάποιον άνθρωπο που μπορεί να την είδε και ίσως να βοηθήσει στον εντοπισμό της.

Οι έρευνες των Αρχών θα συνεχιστούν και σήμερα με τη συνδρομή και δεύτερου ελικοπτέρου της Αστυνομίας που έχει πάει στην Ικαρία από την Αθήνα και επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την περιοχή που βρίσκεται το διαμέρισμα, όπου διέμενε η 35χρονη με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της.

Εντός της ημέρας αναμένονται και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα αντικείμενα που περισυνελέγησαν από το διαμέρισμα που η 35χρονη είχε ενοικιάσει μαζί με τον 38χρονο, ο οποίος δήλωσε την εξαφάνισή της το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία τα συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε συμπεράσματα τις Αρχές σχετικά με τα ακριβή γεγονότα πριν από την εξαφάνιση της Βρετανίδας αστροφυσικού. Η ΕΛ.ΑΣ., πάντως, αξιολογεί όλες τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Ο 38χρονος σύντροφος της αστροφυσικού απηύθυνε έκκληση στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και σε τεχνολογικές εταιρείες να συνδράμουν ώστε να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 35χρονης. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κατάθεση του 38χρονου, η τελευταία επικοινωνία που είχαν ήταν το πρωί της Δευτέρας όταν του είπε ότι πάει για τρέξιμο στην περιοχή. Ακολούθως δεν απαντούσε στις συνεχιζόμενες κλήσεις του γεγονός που τον οδήγησε να δηλώσει την εξαφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας. Οι δύο τους είχαν πάει για ολιγοήμερες διακοπές στο νησί και θα επέστρεφαν στην Κύπρο μέσω Αθήνας το απόγευμα της Δευτέρας.

Η κυπριακή Πρεσβεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές προκειμένου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.