εξαφάνιση-θύμιου-τον-είδαν-στον-πειρα-1021992
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.05.2022 | 20:49

Εξαφάνιση Θύμιου: Τον είδαν στον Πειραιά – Εθελοντές «χτενίζουν» την περιοχή

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 39χρονο Θύμιο από τον Πύργο, ο οποίος αγνοείται εδώ και μέρες και πλέον εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του. Τα ίχνη του έχουν χαθεί από την Τετάρτη 4 Μαΐου από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Ο Θύμιος χάθηκε έπειτα από άγρια επίθεση bullying.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, το Silver Alert δέχτηκε δύο κλήσεις που αναφέρουν ότι ο 39χρονος Θύμιος εθεάθη στην περιοχή του Πειραιά, ενώ σήμερα δέχτηκε άλλη μία κλήση η οποία έκανε λόγο ότι τον είδαν σε περιοχή προς το Φάληρο.

«Οι μαρτυρίες είναι ότι πρόκειται για άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να επιζήσει από την επαιτεία και βρίσκεται σε αστεγία. Αυτά είναι τα συμπεράσματα που βγάζουμε από τις μαρτυρίες», δήλωσε στην τηλεόραση του MEGA ο Γεράσιμος Κουρούκλης, διοικητής του Silver Alert.

Τόνισε ότι δεκάδες εθελοντές τον αναζητούν στην περιοχή του Πειραιά, προσπαθώντας να τον εντοπίσουν.

«Προς όλους τους πολίτες, όταν δείτε τον Θύμιο ή κάποιον που του μοιάζει, παρακαλούμε πολύ: δεν τον χάνουμε από τα μάτια μας και την ίδια στιγμή καλούμε το 1065. Το να μας καλέσει κάποιος μετά από μία ή δύο ώρες δεν έχει νόημα, δεν προσφέρει πολλά πράγματα», είπε.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα τον βρούμε τον Θύμιο, θα τον φέρουμε κοντά μας και θα τον αγκαλιάσουμε. Είναι ένας τρομαγμένος άνθρωπος που έχει δεχτεί τόσα βασανιστήρια, που δεν το χωρά ανθρώπινος νους… Ο κατατρεγμένος αυτός άνθρωπος, ο οποίος μέσα στο μυαλό του έχει την τελευταία γνώση, ότι τον αναζητά η αστυνομία γιατί τον κατήγγειλαν ότι τρομοκρατεί τον κόσμο του Πύργου με αλυσοπρίονο – είναι σίγουρο ότι έχει πάρει μαζί του τον μηχανισμό τροφής. Όταν κάποιος τον δει τον κοιτάζει με λίγο περισσότερη ένταση για να παρατηρήσει τα διάφορα σημεία. Ο Θύμιος αντιλαμβάνεται τον καταλάβανε και προσπαθεί να εξαφανιστεί», πρόσθεσε.

«Δεν τον σταματάμε, δεν τον πλησιάζουμε. Απλά σηκώνουμε το τηλέφωνο, καλούμε το 1065 και τον παρακολουθούμε από μακριά», ήταν η συμβουλή του κυρίου Κουρούκλη.

Τέλος διευκρίνισε ότι αφού εντοπιστεί ο Θύμιος, θα του εξασφαλίσουν ένα ανοιχτό χώρο διαμονής, με φαγητό, με κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο. Για την αποκατάσταση της υγείας του θα δράσουν σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες.