Εξαδάκτυλος: Στις ηλικίες άνω των 50 ο εμβολιασμός θα πρέπει να φτάσει σε ποσοστό 100% - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
1
Φεβρουάριος
Back
Παρενέργειες από εμβόλια: Πάνω από 60% οφείλονται σε αυθυποβολή!

Εξαδάκτυλος: Στις ηλικίες άνω των 50 ο εμβολιασμός θα πρέπει να φτάσει σε ποσοστό 100%

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε ότι χθες Τετάρτη ανακοινώθηκαν 282 διασωληνωμένοι, ενώ ακριβώς πριν από ένα μήνα ήταν 123. «Αυτό δείχνει», όπως είπε, «μια μεγάλη κλιμάκωση η οποία σε βάθος χρόνου μπορεί να γίνει μη διαχειρίσιμη», ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ήταν κατηγορηματικός στην αναγκαιότητα να εμβολιαστούν μέσα στον Σεπτέμβριο όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη. Μάλιστα, είπε ότι στις ηλικίες άνω των 50 ετών ο εμβολιασμός θα πρέπει να φτάσει σε ποσοστό 100%.

Ερωτηθείς για το τείχος ανοσίας, είπε ότι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμών έχει ανέβει πολύ και με δεδομένο ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν μπορούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες.

Αναφερόμενος στο θέμα του αντιεμβολιασμού, είπε ότι γίνεται πολιτική εκμετάλλευση και όχι μόνο από κόμματα, συμπληρώνοντας ότι έχει καταργηθεί η λογική των πραγμάτων. Παράλληλα, απάντησε και στο ερώτημα αν θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε ορισμένους τομείς, λέγοντας ότι ο εμβολιασμός σε πολλές περιπτώσεις εργαζομένων θα πρέπει να είναι αυτονόητος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!