εξαδάκτυλος-δεν-έχουμε-ενημέρωση-γι-960360
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.11.2021 | 13:17

Εξαδάκτυλος: «Δεν έχουμε ενημέρωση για επίταξη ιδιωτών γιατρών από Δευτέρα»

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για την πανδημία και την συνεισφορά των ιδιωτών γιατρών. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για επίταξη των γιατρών από την Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η προαναγγελία επίταξης ιδιωτών «δεν βοηθά την προσέλευση οικειοθελώς». Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για επίταξη από Δευτέρα και επιπλέον το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί όσο τα κρεβάτια των νοσοκομείων γεμίζουν».

Oι ιδιώτες δεν βρίσκονται σε διακοπές και ο καθένας έχει δεκάδες ασθενείς να φροντίζει αποτρέποντας επιπλέον βάρος στα νοσοκομεία, συμπλήρωσε.

«Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες και το προσωπικό δυσεύρετο παγκοσμίως»

Η έλλειψη αναισθησιολόγων κυριαρχεί στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη. Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί όσο τα κρεβάτια γεμίζουν. Κανένα σύστημα δεν μπορεί να σταθεί στον κοροναϊό σε ευθεία σύγκρουση και να θυμόμαστε ότι όποιος νοσηλεύεται με κοροναϊό απωθεί κάποιον άλλον με περιστατικό μη covid να βρει κλίνη», επεσήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Είμαστε ήδη σε πόλεμο ειδικά σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία»

Οι περισσότερες διασωληνώσεις αφορούν ανεμβολίαστους και τις αντιμετωπίζουν άνθρωποι ταλαιπωρημένοι επί 20 μήνες που και είναι λιγότεροι από πέρυσι. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να συνδράμουμε από τον ιδιωτικό τομέα. Μαγική λύση δεν υπάρχει, είπε και προειδοποίησε:

«Αν συνεχίσει το κύμα να διογκώνεται δεν έχουμε άλλες δυνατότητες»

Κατέρρευσαν συστήματα όπως αυτά της Νέας Υόρκης, το βρετανικό και το ιταλικό. Δεν έχουμε άλλες δυνατότητες. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αύριο συενδριάζει για σειρά προτάσεων εντατικοποίησης της εμβολιαστικής εκστρατείας, ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος και δεν απάντησε στην ερώτηση για περαιτέρω μέτρα, λέγοντας ότι «δεν είναι σωστό να δίνουμε στη δημοσιότητα τις ατομικές μας απόψεις».