εξαδάκτυλος-αν-συνεχιστούν-οι-διακομ-765837
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.11.2020 | 15:00

Εξαδάκτυλος: Αν συνεχιστούν οι διακομιδές θα μπλοκάρει όλη η Ελλάδα (βίντεο)

Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη στα νοσοκομεία μας τα οποία λειτουργούν στο όριό τους εδώ και δυόμισι εβδομάδες” τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι “έχουμε έναν αριθμό νοσηλευομένων στις ΜΕΘ που είναι τεράστιος για τα δεδομένα της χώρας. Αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει να παρακολουθούμε από εδώ και στο εξής αντιλαμβανόμενος την αγωνία για το εάν θα έχουμε και πότε θα έχουμε χαλάρωση των μέτρων. Θα πρέπει να δούμε διψήφιο αριθμό νοσηλευομένων στην Εντατική για να κάνουμε το επόμενο βήμα διότι μια πρόωρη χαλάρωση μπορεί να μας φέρει μια βαριά υποτροπή της κατάστασης”.

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, “η χώρα δεν μπορεί να έχει δύο ταχύτητες. Διότι είμαστε μια μικρή χώρα και οι δυνατότητες του Νότου επηρεάζουν άμεσα τον Βορρά. Αν οι διακομιδές συνεχιστούν θα βρεθούν στο αδιέξοδο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία του Βορρά και τα νοσοκομεία του Νότου. Και η νόσος αυτή, ο κορωνοϊός έχει το εξής χωροκατακτητικό χαρακτηριστικό: καταλαμβάνει κλίνες είτε απλής νοσηλείας, είτε νοσηλείας ΜΕΘ που χρειάζονται και για άλλες παθήσεις. Η COVID αντιμετωπίζεται, σταματώντας τη διασπορά της. Δυστυχώς αυτό είναι το φάρμακο που έχουμε σήμερα μέχρι ο Άγιος Βασίλης να μας φέρει το εμβόλιο”.

Σε ερώτηση για το πότε θα γίνει η άρση του lockdown, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε ότι “δεν αισθάνομαι ότι είναι ασφαλές να πάμε σε μια χαλάρωση εάν έχουμε τριψήφιο αριθμό ασθενών στις Εντατικές”.