έβρος-παιχνίδι-της-γάτας-με-το-ποντί-744761
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.03.2020 | 20:17

Έβρος: «Παιχνίδι» της γάτας με το ποντίκι από τους Τούρκους -Στεφανής: “Είμαστε έτοιμοι για όλα” (βίντεο)

Το «παιχνίδι» της γάτας με το ποντίκι παίζεται στις Καστανιές Έβρου τις τελευταίες ώρες.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι η Άγκυρα σταματά την μετακίνηση των προσφύγων προς τα ελληνοτουρικά σύνορα με «βλέψη» στην αποκλιμάκωση της έντασης, κατόπιν και της συμφωνίας για εκεχειρία στη Συρία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν, οι νέες εικόνες ανατρέπουν τα ως τώρα δεδομένα, καθώς φαίνεται να φουντώνει το σκηνικό της έντασης.

Και ενώ στην περιοχή επικρατούσε μια σχετική ηρεμία, με το που νύχτωσε την Παρασκευή έγινε ρίψη χημικών και καπνογόνων από την τουρκική πλευρά στο φυλάκιο των Καστανιών.

Ακολούθησε ρίψη μεγάλου αριθμού δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών.

Στη συνέχεια, στην περιοχή άναψαν φωτιές, ενώ σε βίντεο φαίνονται Τούρκοι στρατιώτες να ξυλοκοπούν μετανάστες που θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία και τους ωθούν ξανά προς τα σύνορα!

Παρά τις τελευταίες κινήσεις, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν κοντά στα σύνορα, αποφασισμένοι -όπως λένε- να περάσουν στην Ευρώπη.

Δείτε Live εικόνα από την περιοχή

Yφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας: Είμαστε έτοιμοι…

Δεν μας ανησυχεί τίποτα. Αναλύουμε κάθε φορά την κατάσταση και αναλόγως πράττουμε, σχολίασε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής – σε συνεντεύξεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Star αναφορικά με την αναγγελία της Τουρκίας για την αποστολή 1.000 κομάντο στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

“Εξετάζουμε τι δυνατότητες έχει και βάσει αυτών των δυνατοτήτων, σχεδιάζουμε τη δική μας αντίδραση. Περιμένουμε ότι θα κλιμακώσει την κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό και συνεχώς ενισχυόμεθα σε πολλαπλά επίπεδα”, επισήμανε.

Για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι “αναλύουμε κι αυτό το θέμα και ανάλογα σχεδιάζουμε”. Παράλληλα εκτίμησε ότι η Τουρκία “δεν θα το κλιμακώσει τόσο, ώστε να προκληθεί ένα θερμό επεισόδιο, αλλά κι αν προκύψει έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε”.

Σε καμία περίπτωση δεν επιζητούμε και δεν πάμε εμείς πρώτοι στο να προκαλέσοuμε θερμό επεισόδιο. Σε καμία περίπτωση δεν πάμε να κλιμακώσουμε την κατάσταση”, ξεκαθάρισε. “Σημασία έχει να λύσουμε την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μη γίνει χειρότερη. Έχουμε γνώση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Με σταθερά βήματα δείχνουμε ότι δεν είμαστε εμείς εκείνοι που προκαλούμε κι αυτό φαίνεται”, πρόσθεσε.

“Είμαστε Έλληνες και αγαπούμε την πατρίδα μας και το πλαίσιο της άμυνας που ενασκούμε είναι συνταγματικό δικαίωμά μας και κανείς δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει. Έχουμε δύναμη και αποφασιστικότητα και ξέρουμε τι θα κάνουμε υπερασπίζοντας την πατρίδα μας. Είναι η στιγμή και το βλέπουμε καθημερινά αυτό, να φύγουμε οι Έλληνες από το «εγώ» και να δούμε το «εμείς». Και το «εμείς» είναι η πατρίδα.

«Μπλόκο» σε 800 και πλέον απόπειρες παράνομης εισόδου

Μπλόκο σε 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα μας, στην περιοχή του Έβρου έβαλαν οι ελληνικές αρχές την Παρασκευή. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία, το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου:

– Συνελήφθησαν 16 άτομα. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μαρόκο

– Εμποδίστηκαν 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια

Από τις 06.00 του Σαββάτου έως τις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής ο απολογισμός είναι ο ακόλουθος:

– Έχουν συλληφθεί 268 άτομα

– Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 38.480 περιπτώσεις

Δείτε ακόμη:

Προσφυγικό: Αναθεώρηση της συμφωνίας ζήτησε ο Ερντογάν από τη Μέρκελ

Μητσοτάκης: Η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας είναι νεκρή με επιλογή Ερντογάν