έβρος-νέα-επεισόδια-με-ρίψεις-χημικών-742453
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.03.2020 | 09:31

Έβρος: Νέα επεισόδια με ρίψεις χημικών (βίντεο)

Νέα ένταση, με μαζικές ρίψεις χημικών στην ουδέτερη ζώνη, κατά μήκος του φράχτη, σημειώνονται αυτή την ώρα στις Καστανιές Έβρου. Ομάδα νεαρών πετάει χημικά και δακρυγόνα από την τουρκική πλευρά προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Μετανάστες φωνάζοντας μετακινούνται νοτιότερα, προς το Δέλτα του Έβρου, προσπαθώντας να βρουν δίοδο για την ελληνική επικράτεια. Οι ελληνικές δυνάμεις πάντως είναι ισχυρές και τα σύνορα έχουν σφραγιστεί.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν την επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ η κατάσταση είχε ηρεμήσει, ηρεμία που αποδείχθηκε επιφανειακή.

Σε συλλήψεις τεσσάρων παράτυπων μεταναστών μπροστά στην κάμερα του ΣΚΑΪ προχώρησαν στο μεταξύ άνδρες των ελληνικών δυνάμεων που φυλάνε την περιοχή του Έβρου.

Οι συλλήψεις έγιναν λίγο μετά τον οικισμό Αμόριο του Δήμου Σουφλίου στην εθνική οδό 51. Πρόκειται για εύκολο θεωρητικά πέρασμα, αλλά το επιτηρούν τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις, καθώς παντού υπάρχουν φυλάκια που πιθανότατα εντόπισαν τους συλληφθέντες. Οι συλληφθέντες θα παραλαμβάνονταν από όχημα ΕΛΑΣ και θα ακολουθούσαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Άτυπος καταυλισμός αλλά και αγορά με μικροπωλητές που πουλούν νερό, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης έχει στηθεί την ίδια στιγμή στην περιοχή Παζάρ Κουλέ στην τουρκική πλευρά των συνόρων, μόλις 500 μέτρα από τις Καστανιές Έβρου. Μικροπωλητές πουλάνε κουλούρια και τσάι στους παράτυπους μετανάστες που έχει φτάσει πλέον τα 12.000 άτομα από 9.500 τη Δευτέρα. Οι μετανάστες δήλωσαν στον δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη ότι δε θα φύγουν, πιστεύοντας ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός τους τόσο αυξάνεται η πίεση στην Ελλάδα.