έβρος-ενισχύονται-στρατιωτικές-αστ-742092
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.03.2020 | 09:10

Έβρος: Ενισχύονται στρατιωτικές & αστυνομικές δυνάμεις στις Καστανιές

Ενισχύονται οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις στο φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου και οι περιπολίες. Τα τελευταία 24ωρα συνεχίζονται οι εργασίες για την ενίσχυση του φράχτη με επιχωματώσεις και άλλες ενέργειες.

Τα ξημερώματα έφτασαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και οι άνδρες της κυπριακής αστυνομίας, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην προστασία των ελληνικών συνόρων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με ενημέρωση απο κυβερνητικες πηγές στο 24ωρο μεταξύ 06:00 το πρωί της Κυριακής και 06:00 το πρωί της Δευτέρας καταγράφηκαν:

– 2 συλλήψεις. Ένας συλληφθείς είναι υπήκοος Αιγύπτου κι ο άλλος είναι Μαροκινός

– Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 1.646 περιπτώσεις.

Ταυτόχρονα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, μετέδωσε ότι περίπου 6.000 με 8.000 πρόσφυγες υπολογίζεται ότι βρίσκονται πλέον στον πρόχειρο προσφυγικό καταυλισμό που έχει στηθεί στο Παζάρ Κουλέ απέναντι από τις Καστανιές. Μάλιστα χθες οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να μεταφέρουν όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν διάσπαρτοι στα περίχωρα της Αδριανούπολης στο καταυλισμό του Παζάρ Κουλέ.