Παρασκευή
29
Σεπτέμβριος
Back

ΕΥΔΑΠ: Παρατείνει το πρόγραμμα ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών

Παράταση μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, αποφάσισε η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για την συμμετοχή των καταναλωτών στο πρόγραμμα ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών.

Το πρόγραμμα που είναι σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου, προβλέπει τη δυνατότητα διακανονισμού σε δόσεις για όσους έχουν οφειλές άνω των 60 ευρώ. Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα στους καταναλωτές:

  • Να βάλουν ελάχιστη δόση στο ποσό των 20 ευρώ,
  • Να καθορίσουν τον αριθμό δόσεων (εξετάζεται κατά περίπτωση το αίτημα)
  • Να απαλλαγούν από το σύνολο των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων για τους δικαιούχους του Έκτακτου Ειδικού (Κοινωνικού) Τιμολογίου της ΕΥΔΑΠ, εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο μέχρι 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
  • Να απαλλαγούν από το σύνολο των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων για τους οφειλέτες που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο μέχρι 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις,
  • Να απαλλαγούν από το 50% του συνόλου των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο μέχρι 6 έντοκες μηνιαίες δόσεις,

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ευνοϊκής ρύθμισης μπορούν να ενταχθούν και οφειλέτες των οποίων οι οφειλές βρίσκονται ήδη σε ισχύοντα διακανονισμό, όπως επίσης και αυτοί των οποίων οι διακανονισμοί έχουν ακυρωθεί.

Διακοπές νερού θα υπάρξουν στην περίπτωση καθυστέρησης καταβολής τριών δόσεων, μετά τη ρύθμιση, ενώ σε περίπτωση τετράμηνης καθυστέρησης θα ακυρώνεται ο υφιστάμενος διακανονισμός ευνοϊκής ρύθμισης και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις, τόκοι και πρόστιμα, που αρχικώς είχαν αφαιρεθεί.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!