ευδαπ-άριστη-η-ποιότητα-πόσιμου-νερού-387362
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.02.2018 | 19:54

ΕΥΔΑΠ: Άριστη η ποιότητα πόσιμου νερού της Αθήνας

Στην πρώτη θέση ως προς την ποιότητα πόσιμου νερού βρίσκεται η Αθήνα σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του νέου Άτλαντα Αστικών Υδάτων για την Ευρώπη, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Αθήνα βαθμολογείται με «άριστα» (10) για την ποιότητα του πόσιμου νερού της και σε αυτό συμβάλει η ΕΥΔΑΠ, η οποία επί τέσσερις δεκαετίες επενδύει στην παροχή πόσιμου νερού άριστης ποιότητας.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε εκατομμύρια καταναλωτές και με διαρκείς επενδύσεις στην τεχνολογία και την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της, η ΕΥΔΑΠ φροντίζει καθημερινά, ώστε το νερό που πίνουν όλοι να είναι ένα από τα καθαρότερα νερά του κόσμου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω καθημερινών ελέγχων ποιότητας του ακατέργαστου και πόσιμου νερού που πραγματοποιούνται στα χημικά και μικροβιολογικά εργαστήριά της, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται και να πιστοποιείται η άριστη ποιότητα του νερού. Για το λόγο αυτό, παρακολουθείται στενά η ποιότητα των νερών των τεσσάρων ταμιευτήρων, Μαραθώνα, Υλίκης, Μόρνου και Ευήνου, όπως επίσης και η ποιότητα του πόσιμου νερού στο δίκτυο ύδρευσης, ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτό και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα οποιοδήποτε πρόβλημα ενδεχομένως προκύψει.

Στα εργαστήρια της ΕΥΔΑΠ, στα οποία πραγματοποιούνται περίπου 120.000 μετρήσεις ετησίως, εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι χημικής ανάλυσης, προκειμένου να επιτυγχάνεται υψηλή ευαισθησία, ακρίβεια και επαναληψιμότητα κατά τον προσδιορισμό των στοιχείων που απαιτούνται κατά την ανάλυση των δειγμάτων νερού».