eurovision-2023-απόψε-το-βράδυ-η-κλήρωση-της-κατανο-1115364
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.01.2023 | 15:36

Eurovision 2023: Απόψε το βράδυ η κλήρωση της κατανομής των χωρών στους δύο Ημιτελικούς!

Απόψε το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση κατανομής των χωρών που θα λάβουν μέρος στον 67ο Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στους δύο ημιτελικούς, ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος. Οικοδεσπότες της βραδιάς θα είναι οι AJ Odudu και Rylan οι οποίοι εκτός από την κλήρωση θα παρουσιάσουν και την τελετή παράδοσης – παραλαβής της πόλης φιλοξενίας του διαγωνισμού. Επίσης, στην ίδια τελετή αναμένουμε να γίνει και η επίσημη αποκάλυψη για το λογότυπο και το slogan της Eurovision 2023!

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί από τους δύο παρουσιαστές μαζί με τη βοήθεια νέων από τοπικό σχολείο του Λίβερπουλ αλλά και μέλη της Ουκρανικής κοινότητας της πόλης. Στην τελετή παράδοσης θα παρευρίσκονται οι Δήμαρχοι του Λίβερπουλ Joanne Anderson και του Τορίνο Stefano Lo Russo.

Η κλήρωση των ημιτελικών αποτελείται παραδοσιακά από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος της κλήρωσης καθορίζεται σε ποιον ημιτελικό θα ψηφίσει κάθε μία από τις έξι χώρες που έχουν προκριθεί αυτόματα στον τελικό (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και η διοργανώτρια χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με την Ουκρανία). Στο δεύτερο μέρος της κλήρωσης καθορίζεται σε ποιον ημιτελικό και σε ποιο μισό του αντίστοιχου ημιτελικού θα εμφανιστούν οι υπόλοιπες 31 συμμετέχουσες χώρες. Όπως συμβαίνει από το 2013, η ακριβής σειρά εμφάνισης θα καθοριστεί από τους παραγωγούς του σόου σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η Ελλάδα που εκπροσωπείται φέτος με τον Victor Vernicos και η Κύπρος με τον Andrew Lambrou περιμένουν με αγωνία να μάθουν σε ποιον ημιτελικό θα τοποθετηθούν και αν τελικά, μετά από το 2019 θα ξαναβρεθούν στον ίδιο ημιτελικό.

Η κλήρωση θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube αλλά και στο BBC TWO και στο BBC iPlayer στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, η ΕΡΤ θα μεταδώσει σε live stream την τελετή και την κλήρωση ΕΔΩ!