Τρίτη
30
Μάι
Back

Eurostat: Μόνο το 15% του πληθυσμού οι νέοι το 2050

Περίπου το 14,9% του πληθυσμού της Ε.Ε. αναμένεται να αποτελούν οι νέοι έως το 2050, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο της στατιστικής υπηρεσίας, οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών αποτελούσαν το 16,3% του συνολικού πληθυσμού της Ε.Ε. το 2021.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κάποιες από τις περιφέρειες με μεγαλύτερη συγκέντρωση του νέου πληθυσμού περιλαμβάνουν τις φοιτητικές πόλεις Overig Groningen στην Ολλανδία, που αντιπροσωπεύουν το 25,4% του συνόλου, και το Stadtkreis στη Γερμανία (25,1%).

Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, το ποσοστό της νεολαίας προβλεπόταν να παραμείνει αμετάβλητο ή να συνεχίσει να αυξάνεται σε 16 διαφορετικές περιφέρειες, με τρεις περιφέρειες να έχουν σχετικά υψηλό ποσοστό νέων το 2021. Από το σύνολο, 14 από αυτές τις περιφέρειες βρίσκονται στη Γερμανία.

eurostat

Οι περιοχές με τους νεότερους πληθυσμούς στην Ευρώπη ήταν οι γαλλικές υπερπόντιες περιοχές όπως η Μαγιότ και η Γουιάνα, με μέση ηλικία τα 17,7 έτη και 26,3 ετών, αντίστοιχα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!