έτσι-θα-γίνει-η-ανέλκυση-του-mirage-από-το-βυ-468986
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.04.2018 | 22:24

Έτσι θα γίνει η ανέλκυση του Mirage από το βυθό της Σκύρου

Σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών που εδρεύει στην Κρήτη θα επιχειρήσουν την ανέλκυση του μοιραίου Mirage 2000-5 του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, το οποίο βρίσκεται στο βυθό στα ανοικτά της Σκύρου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti.gr, σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ θα αποπλεύσει τις επόμενες ώρες, με τελικό προορισμό την θαλάσσια περιοχή της Σκύρου και το σημείο που έπεσε το Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας, όπου βρήκε τον θάνατο ο Ήρωας Σμηναγός (Ι) Γεώργιος Μπαλταδώρος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ekriti.gr, αυτή την ώρα καθορίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες της επιχείρησης, καθώς η Πολεμική Αεροπορία, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα επιχειρήσει να «πάρει απαντήσεις» για τα αίτια που οδήγησαν στην αεροπορική τραγωδία και στην απώλεια ενός έμπειρου αεροπόρου, αλλά και ενός εκ των δύο πιο σύγχρονων τύπων μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτει στο οπλοστάσιό της. Σύμφωνα με το protothema το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο, στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών(ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ) υπογράφοντας σχετική σύμβαση ύψους 400.000 ευρώ.