έτσι-πέθανε-ο-αρχιμανδρίτης-τα-στοι-1086537
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.10.2022 | 02:00

Έτσι πέθανε ο Αρχιμανδρίτης – Τα στοιχεία της νεκροτομής

Οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή το διαμέρισμα του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Λεβογιάννη στην Κυψέλη, ο οποίος βρέθηκε εκεί κρεμασμένος με τη ζώνη του, ενώ έχουν συγκεντρώσει και οπτικό υλικό από τις παρακείμενες στο σπίτι του 63χρονου κάμερες των καταστημάτων, στο πλαίσιο της λεπτομερούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Οι αστυνομικοί θα ελέγξουν και το κινητό του Αρχιμανδρίτη για τυχόν στοιχεία, αλλά όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τη νεκροτομή που διενέργησε ο Νίκος Καλόγρηας, οι μώλωπες που βρέθηκαν στο σώμα του ιερέα δεν προκύπτουν από εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν βρέθηκε στο σώμα του κάποιο ίχνος πάλης.

Συνεπώς, ο θάνατός του προήλθε από τη ζώνη που βρέθηκε στο λαιμό του, δηλαδή αιτία θανάτου φαίνεται να είναι ο απαγχονισμός. Η ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έρευνας αναμένεται το προσεχές διήμερο, όταν και θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του τι συνέβη μέσα στο διαμέρισμα.

«Σκηνοθετημένη αυτοκτονία»

Την ίδια στιγμή κι ενώ η οικογένεια του Αρχιμανδρίτη δεν πιστεύει το σενάριο της αυτοκτονίας, ο αδελφός του ιερέα μίλησε στο Star για «σκηνοθετημένη αυτοκτονία», μην μπορώντας να δεχθεί την πιθανότητα ο 63χρονος να έδωσε τέλος στη ζωή του:

«Η ελεημοσύνη, στην καλοσύνη τον φάγανε! Εγώ μερίμνησα, από την πρώτη μέρα που δεν επικοινώνησε μαζί μου και τη δεύτερη και πήγανε και ανοίξανε και τον είδανε. Τον είχανε σκοτώσει και τον είχανε βάλει όρθιο να φαίνεται σενάριο αυτοκτονίας. Τον φάγανε».