έτοιμη-να-βοηθήσει-στη-χαλκιδική-η-ευρ-654338
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.07.2019 | 14:39

Έτοιμη να βοηθήσει στη Χαλκιδική η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Συλλυπητήρια στα θύματα της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική έστειλε ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδης εκφράζοντας την «ετοιμότητα» της Επιτροπής για την προσφορά βοήθειας. «Η σκέψη μου είναι με τα θύματα και όλους όσοι έχουν επηρεαστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και η ΕΕ είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια αν χρειαστεί» έγραψε στο Twitter ο Κύπριος επίτροπος.

Την αλληλεγγύη της Επιτροπής προς την Ελλάδα εξέφρασε από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κάνοντας και ένα προσωπικό σχόλιο, αφού προέρχεται από την εν λόγω περιοχή, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Επιπλέον της ανακοίνωσης του αρμόδιου επιτρόπου, εκ μέρους του προέδρου της Επιτροπής, θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς και φίλους όσων έχασαν τραγικά τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της θεομηνίας στην Ελλάδα. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε βοήθεια», ανέφερε ο κ. Σχοινάς, στέλνοντας, επίσης, την «προσωπική συμπάθειά» του σε συγγενείς και φίλους από την περιοχή καταγωγής του, που είχαν μία «δύσκολη ημέρα».