ετοιμάζεται-για-επενδύσεις-ο-ιβάν-σαβ-322767
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.10.2019 | 07:50

Ετοιμάζεται για επενδύσεις ο Ιβάν Σαββίδης

Kλιμακώνει τα επενδυτικά του σχέδια απ’ οτι φαίνεται ο Ιβάν Σαββίδης στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα, πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ρίχνει μεγάλο βάρος στην επένδυση στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο σκοπεύει να το αναβαθμίσει, καθιστώντας το έναν σημαντικότατο κόμβο στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο, και η επένδυση σ’ αυτό, θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Επιπλέον, Ιβάν Σαββίδης, σχεδιάζει να επεκταθεί και στον τουρισμό, έχοντας πλέον ψηλά στην ατζέντα του την αξιοποίηση της έκτασης στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, όπου βρίσκεται το παλιό ΞΕΝΙΑ, μιας έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων, την οποία έχει πάρει για 99 χρόνια, προχωρώντας σε μια επίσης μεγάλη επένδυση.

Εκτός των άλλων, είναι γνωστό ότι ο Σαββίδης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για το συγκρότημα του Πόρτο Καράς, το οποίο είναι προς πώληση και παραμένει ένα από τα σπουδαιότερα τουριστικά «φιλέτα» της Βόρειας Ελλάδας. Μέσα στην εβδομάδα είδαν το φως της δημοσιότητας και πληροφορίες, που θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να προχωρά σε επιχειρηματική συνεργασία με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Στο αθλητικό κομμάτι, ο Σαββίδης είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση για την κατασκευή της νέας Τούμπας. Ο ίδιος έχει καταστήσει σαφές ότι το έργο θα γίνει με δική του χρηματοδότηση, κι από την ώρα, που θα ξεκινήσει, σε περίπου 2 χρόνια ο ΠΑΟΚ θα έχει ένα νέο, υπερσύγχρονο γήπεδο στο ιδιόκτητο οικόπεδο στην Τούμπα, με χωρητικότητα άνω των 40.000 θέσεων, που θα το καταστήσει το μεγαλύτερο ιδιόκτητο γήπεδο στην Ελλάδα.