εθνική-τράπεζα-πλειστηριασμός-πρώτη-238668
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.11.2022 | 11:15

Εθνική Τράπεζα: Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δημοσιογράφου με εισβολή της αστυνομίας

Απίστευτες εικόνες στα Ιλίσια! Θύμα μια χαμηλοσυνταξιούχος δημοσιογράφος, η Ιωάννα Κολοβού που αγωνίζεται για να σώσει το σπίτι της που βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέος 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το OPEN, αστυνομικοί, λίγο πριν τις 8:00 έσπασαν την πόρτα της και μπήκαν στο σπίτι της για να πραγματοποιηθεί η έξωση, η οποία, μετά τις αντιδράσεις, σταμάτησε προσωρινά. 

Ακολούθησε καταγραφή των αντικειμένων που υπάρχουν στην οικία με την Ιωάννα Κολοβού να λέει ότι δεν την αφήνουν να είναι παρούσα.

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο (…). Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό» δηλώνει (OPEN) η κ. Κολοβού. Μάλιστα, καταγγέλλει πως κάποιος τη χτύπησε «πολύ δυνατά στο χέρι».

«Λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ», δήλωσε η δικηγόρος της Ιωάννας Κολοβού.

Λίγο πριν την εισβολή, η συνταξιούχος δημοσιογράφος είχε αναρτήσει στην προσωπική της σελίδα στο FB φωτογραφία με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από το σπίτι της.

Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική κατοικία της Ιωάννας Κολοβού, η οποία πλειστηριάστηκε από την Εθνική Τράπεζα. 

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό

“Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ. Από τη μια η άδικη απόφαση την εποχή των «Πάτσηδων», την εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας. Από την άλλη ο τρόπος εκτέλεσης μια άδικης απόφασης που παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου. Έσπασαν την πόρτα στις 07:00 το πρωί, μπούκαραν, χτύπησαν τη γυναίκα στο χέρι, δεν της επέτρεπαν να πάει στην τουαλέτα, ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία, τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο.

Οι μέρες που ζούμε σε ένα κράτος υποτίθεται ευνομούμενο, ένα κράτος που υποτίθεται προστατεύει τα δικαιώματα και των ανθρώπων που πλήττονται και βεβαίως, ο χειρισμός ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του”.