εστίαση-θεσσαλονίκη-στήνουν-τραπεζο-378861
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.04.2021 | 10:19

Εστίαση-Θεσσαλονίκη: Στήνουν τραπεζοκαθίσματα με το… μέτρο για τη Δευτέρα (φωτο)

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, μόνο στους εξωτερικούς χώρους, με τους καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη να έχουν ήδη βγάλει το… μέτρο για τις σωστές αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων.

Οι προετοιμασίες των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης όπως είχε γράψει το ThessToday.gr είναι «πυρετώδεις», καθώς στο κέντρο επί μία εβδομάδα κυριαρχούσε ο ήχος από τα ηλεκτρικά τρυπάνια, ενώ τα συνεργεία καθαρισμού «γυάλισαν» τους σκονισμένους εξοπλισμούς.

Η νέα εποχή για τα μαγαζιά της εστίασης προβλέπει -όπως πέρσι έτσι και φέτος- τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας για τον κορωνοϊό και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ήδη έχουν ελέγξει τα αριθμητικά δεδομένα για την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση της μουσικής στα μαγαζιά της εστίασης έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες του κλάδου, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, να εξηγεί ότι: «Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η νέα εποχή για τα μαγαζιά εστίασης μετά τη νέα άρση μέτρων προβλέπει τα εξής:

Επιτρέπεται η παρουσία καθήμενων μόνο πελατών και μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι. Πάνω στα τραπεζάκια πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό.

Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη θα είναι 90 cm – 1,2 m- 1,8m.

Κλειστές θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από τις 11 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Πελάτες και προσωπικό θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής. Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπέζια ή στο μπαρ.

Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί και β) απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.

Οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες στην εστίαση πρέπει να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα. Το κόστος ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος και του δεύτερου την επιχείρηση.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν:

με τον ΚΑΔ 56.10,

υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03,

υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06,

υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07,

υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

πηγή: thesstoday.gr