έστελναν-μεγάλες-ποσότητες-χασίς-στη-598732
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.03.2019 | 10:34

Έστελναν μεγάλες ποσότητες χασίς στην Τουρκία μέσω Έβρου

Σε μη φυλασσόμενα σημεία στις όχθες του ποταμού Έβρου και συγκεκριμένα στην αγροτική περιοχή των Μαρασίων, γινόταν το αλισβερίσι αλλοδαπών εμπόρων ναρκωτικών με Τούρκους συνεργούς τους για την εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων χασίς από την Ελλάδα προς την γειτονική χώρα.

Οι πληροφορίες για το παράνομο εμπόριο οδήγησαν σε οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, οι οποίοι έδρασαν αστραπιαία τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν βεβαιώθηκαν για την συναλλαγή που βρισκόταν σε εξέλιξη ανάμεσα σε έξι αλλοδαπούς μέλη της διεθνούς σπείρας. Οι τρεις από αυτούς ηλικίας 31, 31 και 28 χρόνων είχαν φτάσει στο σημείο με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα και ο ένας 31χρονος παρέδωσε τέσσερα δέματα στους υπόλοιπους τρεις ηλικίας 19, 20 και 21 χρόνων, οι οποίοι είχαν περάσει παράνομα στη χώρα από την Τουρκία μέσω του Έβρου.

Στο αλισβερίσι συμμετείχαν άλλοι τρεις αλλοδαπό που επίσης μπήκαν παράνομα στη χώρα, όμως κατάφεραν να διαφύγουν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και να επιστρέψουν στην Τουρκία. Στο σημείο κατασχέθηκαν τα δέματα που περιείχαν 53 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 107 κιλών και 916 γραμμαρίων, ένα πιστόλι με εννέα φυσίγγια που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, 769 ευρώ, 360 λίρες Τουρκίας, κινητά για τα οποία ζητήθηκε άρση απορρήτου επικοινωνιών και τα δύο αυτοκίνητα των δραστών.

Οι έξι αλλοδαποί συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας. Για την υπόθεση ενημερώθηκαν και οι τουρκικές αρχές, που διενεργούν έρευνες για να ταυτοποιήσουν τους τρεις που διέφυγαν.