έσπασε-την-απεργία-ο-σκαϊ-έβγαλε-βρα-439392
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.06.2021 | 19:56

«Έσπασε» την απεργία ο ΣΚΑΪ: Έβγαλε βραδινό δελτίο ειδήσεων

Ανακοίνωση σχετικά με τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, εξέδωσαν οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι “καταγγέλλουν τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς του ΣΚΑΪ”.

Ο σταθμός έβγαλε κανονικά δελτίο ειδήσεων το βράδυ, με πρώτα θέματα τις απεργίες και τις δηλώσεις Χατζηδάκη για τα «θετικά» του εργασιακού νομοσχεδίου.

Στη συνέχεια πρόβαλε τις τοποθετήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση που έβγαλαν οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου:

“Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ χαιρετίζουν τον αγώνα όλων των συναδέλφων, οι οποίοι από το πρωί απεργούν αντιτασσόμενοι στο νομοσχέδιο, που επιχειρεί να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα έχουν απομείνει.

Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί ο Τ/Σ «ΣΚΑΙ», που επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με «εκπομπή» σήμερα το πρωί και σχεδιασμό για δελτία ειδήσεων. Οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες από το σύνολο των συναδέλφων και οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που διαχωρίζουν τη θέση τους, στην ουσία αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον αλλά και για τον σημαντικό αγώνα που δίνει ο κλάδος. Θα αντιμετωπιστούν όπως ορίζουν τα Καταστατικά των Ενώσεών τους.

Διευκρινίζεται προς πάσα κατεύθυνση ότι οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ δεν έχουν δώσει οδηγία για απεργιακά δελτία όπως επικαλέστηκαν δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί. Από την απεργία εξαιρούνται μόνο οι συνάδελφοι που καλύπτουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για να τις καταγράψουν και όχι να τις μεταδώσουν «ζωντανά»”.