ΕΣΕΕ: Ζητά να καθιερωθεί ο «Εισαγγελέας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος»

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και του ηλεκτρονικού εμπορίου, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, να οριστεί ο «Εισαγγελέας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, ο Εισαγγελέας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη γραφειοκρατία και λειτουργικά κόστη και αποφυγή της απώλειας κρίσιμου χρόνου για την εξέλιξη υποθέσεων που βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Άλλωστε, η επιτυχία του θεσμού του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος που ορίστηκε με το ν. 3943/2011 δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ορισμός Εισαγγελέα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας των διαδικασιών δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος και στην άρση της ανασφάλειας των πολιτών.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΣΕΕ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΖΗΤΑ, ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!