εσαμεα-κίνδυνος-για-λουκέτο-σε-δομέ-70506
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.12.2016 | 13:46

ΕΣΑμεΑ: Κίνδυνος για «λουκέτο» σε δομές παιδιών ΑμεΑ

Την ανησυχία και την αγωνία για την πιθανότητα παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με αναπηρία καθώς και οι οικογένειές τους, να στερηθούν των υπηρεσιών που τους παρέχονται από τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, εκφράζει με επείγουσα επιστολή της στα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, η ΕΣΑμεΑ.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωση της, η ΕΣΑμεΑ: “Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, η ερμηνεία του άρθρου 1 της Υπ. Απόφασης Π2β/Γ.Π.οικ.14957 οδηγεί στην ανάκληση αδειών σε αρκετά ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ενώ παράλληλα τα υποχρεώνει σε μείωση της δυναμικότητάς τους. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η συμμετοχή ενός σημαντικού αριθμού παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με αναπηρία στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» με όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει αυτός ο βίαιος και απότομος αποκλεισμός τόσο στα ίδια τα άτομα όσο και στις οικογένειες τους.

Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ αποτελούν το μοναδικό δημόσιο πρωτοβάθμιο φορέα παροχής υπηρεσιών υποστήριξης προς τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους και δημιουργήθηκαν προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και στην κοινωνική τους ένταξη.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά να δοθεί άμεσα λύση έτσι ώστε να ώστε να μην γίνει καμμιά ανάκληση άδειας ή/και μείωση δυναμικότητας κανενός ΚΔΑΠ ΜΕΑ τουλάχιστον έως το 2017-2018, καθώς και να τροποποιηθεί το Άρθρο 1 της Υπ. Απόφασης Π2β/Γ.Π.οικ.14957 το οποίο αναφέρεται στη δυναμικότητα των φορέων”.