ερτ-καταγγελία-για-απόπειρα-λογοκρισ-601374
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.02.2020 | 16:53

ΕΡΤ: Καταγγελία για απόπειρα λογοκρισίας για τα επεισόδια στα νησιά

Καταγγελία για απόπειρα λογοκρισίας των όσων συμβαίνουν εδώ και σχεδόν τρεις ημέρες στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και τις συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και κατοίκων στα σημεία που έχουν χωροθετηθεί οι κλειστές δομές για μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον ιστοχώρο mediatvnews.gr, κεντρικά από το ραδιομέγαρο κόπηκε η πρόσβαση στην εντολή “publish” που έβλεπαν οι συντάκτες στην οθόνη του υπολογιστή τους και στη θέση της μπήκε το κουμπί “υποβολή για έλεγχο”.

Αυτό για όλες ανεξαιρέτως τις ειδήσεις που θέλουν να αναρτήσουν οι δημοσιογράφοι στα περιφερειακά Μέσα της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα.

Αφορμή για την επίταξη δημοσιότητας δόθηκε χθές όταν δημοσιογράφος της ΕΡΤ στη Μυτιλήνη ανέβασε στην ιστοσελίδα ρεπορτάζ για όσα συμβαίνουν στο νησί. Κεντρικά της ζητήθηκε να κατεβάσει την είδηση αλλά η δημοσιογράφος αρνήθηκε να το πράξει.

Μετά από αυτό επιβλήθηκε άνωθεν λύση. Η είδηση από τη Λέσβο κατέβηκε και στη θέση της μπήκε ένα τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ το οποίο ήταν εξίσου αποκαλυπτικό για τα όσα απαράδεκτα γίνονται από τα ΜΑΤ καταστολής στο νησί.

Λίγες ώρες μετά οι δημοσιογράφοι των περιφερειακών Μέσων έχασαν την πρόσβαση στη δυνατότητα δημοσίευσης για τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ τους.