eρτ-η-απάντηση-για-την-απομάκρυνση-της-617153
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.04.2019 | 11:37

EΡΤ: Η απάντηση για την απομάκρυνση της Βίκυς Φλέσσα

Η δημοσιογράφος- παρουσιάστρια, Βίκυ Φλέσσα, που παρουσιάζει πάνω από 10 χρόνια την εκπομπή ,ΣΤΑ ΑΚΡΑ , στην ΕΡΤ, κατεβαίνει φέτος στις Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ως εκ τούτου, παύει να υφίσταται η εκπομπή της στο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Με ανάρτησή της, δηλώνει ότι, όπως ορίζει ο νόμος, ένας υποψήφιος έχει δικαίωμα δύο εμφανίσεων στην τηλεόραση, κι άρα ζητά από την ΕΡΤ να προβάλλει ακόμη 2 επεισόδια από τα 9 που έχουν ήδη γυριστεί. Όμως, το αίτημά της δεν έγινε δεκτό.

Η ΕΡΤ με ανακοίνωση δηλώνει:

Είναι αυτονόητο ότι όσοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ –είτε ανήκουν στο τακτικό προσωπικό της, είτε είναι εξωτερικοί συνεργάτες– έχουν επίσημα ανακοινωθεί ως υποψήφιοι στις ευρωεκλογές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν μπορούν να παρουσιάζουν εκπομπή, βάσει των όσων προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Αυτό ακριβώς συνέβη μεταξύ άλλων και με τους κ.κ. Αρβανίτη, Μπούρα και Φλέσσα.

Η ΕΡΤ ευχήθηκε και εύχεται καλή επιτυχία στους δημοσιογράφους της που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι / υποψήφιες στις εκλογές. Όπως κάθε άλλος υποψήφιος, θα φιλοξενούνται και αυτοί /αυτές σε εκπομπές της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον νόμο και γενικότερα τους κανόνες για τη διαφύλαξη της πολιτικής πολυφωνίας. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι υποβολιμαία και κακόπιστη.