ερτ-εκανε-ρεκόρ-επταετίας-στην-τηλεθέ-601374
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.06.2021 | 13:36

ΕΡΤ: Εκανε ρεκόρ επταετίας στην τηλεθέαση του Μαΐου

Ποσοστό τηλεθέασης 7%, που αποτελεί το υψηλότερο της δημόσιας τηλεόρασης για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, αλλά και ρεκόρ επταετίας για τον μήνα Μάιο, πέτυχε η ΕΡΤ1.

Ρόλο στη σημαντική αυτή αύξηση έπαιξε και η μετάδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, όπως και οι μεταδόσεις των τελικών του Champions League και του Europa League.

Έχει ωστόσο αυτονόητη σημασία ότι ουδέποτε στο παρελθόν η ΕΡΤ είχε συγκεντρώσει τόσο υψηλό μηνιαίο ποσοστό τηλεθέασης τον Μάιο ακόμη και με αυτά τα τηλεοπτικά γεγονότα, ενώ με την εξαίρεση των καλοκαιρινών μηνών και κυρίως αυτών που συνέπιπταν με τη μετάδοση των παγκόσμιων πρωταθλημάτων, η ΕΡΤ δεν είχε κατορθώσει εδώ και χρόνια να πετύχει μεσοσταθμικό ποσοστό 7%, στοιχείο που επιβεβαιώνει την δυναμική επιστροφή της δημόσιας τηλεόρασης στα τηλεκοντρόλ των τηλεθεατών.

Μια επιστροφή που δεν οφείλεται μόνο στα προγράμματα ψυχαγωγίας και τις νέες σειρές μυθοπλασίας, αλλά πρωτίστως στο ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, που επίσης σημείωσε τον Μάιο πολύ μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης για τα δεδομένα της δημόσιας τηλεόρασης.

Όπως γράφει το zoornalistas.com είναι ενδεικτικό ότι το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων στις 12:00 έκλεισε τον περασμένο μήνα με μεσοσταθμική τηλεθέαση 10,9% (από 8,8% τον Απρίλιο), το δελτίο στις 15:00 με 10% (από 9,2% τον Απρίλιο), ενώ και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00 έκλεισε τον περασμένο μήνα με τηλεθέαση 7,4% (από 5,8% τον Απρίλιο), που αναλογεί ημερησίως σε 300.000 τηλεθεατές και μάλιστα απέναντι στα ψυχαγωγικά προγράμματα του prime time όλων των ιδιωτικών καναλιών.

Σημειωτέον ότι το συνολικό ποσοστό τηλεθέασης 7% τοποθετεί για πρώτη φορά την ΕΡΤ1 πάνω από το OPEN και το MEGA που έκλεισαν το μήνα με 6,9% και 6,7%, ενώ προμηνύει ένα πολύ δυναμικό καλοκαίρι, καθώς η δημόσια ραδιοτηλεόραση ετοιμάζεται να υποδεχθεί και να μεταδώσει κατ’ αποκλειστικότητα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε όλα της τα κανάλια τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, και μάλιστα για πρώτη φορά με μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.