ερντογάν-η-πρώτη-του-δήλωση-μετά-τις-φή-771890
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.11.2021 | 09:15

Ερντογάν: Η πρώτη του δήλωση μετά τις φήμες για το εγκεφαλικό

Μετά το όργιο φημών που προκλήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα της Τουρκίας με φήμες που κυκλοφόρησαν στο twitter ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέστη εγκεφαλικό και πέθανε, ο ίδιος εμφανίστηκε σε υποδοχή πρεσβευτών και σε ομιλίες αποδεικνύοντας ότι είναι…ζωντανός.

Στην πρώτη του δήλωση μετά τις φήμες, ο Ερντογάν, εμφανώς καταβεβλημένος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει για την ανάπτυξη της χώρας. «Από την ημέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας κάναμε μεγάλη προσπάθεια στην ανάπτυξη των υποδομών της και συνεχίζουμε δίχως να υποχωρούμε από τον στόχο αυτό. Παράλληλα με την προσπάθεια στο εσωτερικό κάνουμε την ίδια προσπάθεια και στο εξωτερικό για τις θέσεις της χώρας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι μετά το σάλο, σημειώθηκαν κλυδωνισμοί για το τουρκικό νόμισμα. Η λίρα υποχώρησε κατά 2%, ωστόσο στη συνέχεια ανέκαμψε.

Πάντως όπως σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» εδώ και καιρό ακόμα και διπλωμάτες λένε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι ασθενής και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να φτάσει στις εκλογές του 2023.